Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:37 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taran a inventat digul mobil anti-zapada (galerie foto)

ro

05 Jan, 2010 01:19 3438 Marime text
dig_mobil_taran_stefan___.jpgChiar dacă avertismentul de cod galben indicat pentru judeţul de la malul mării a trecut, cei de la Inspectoratul pentru Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Constanţa nu s-au obosit încă să scoată cele patru diguri mobile pe care le-au instalat imediat după Crăciun. Explicaţia pe care directorul IPC, Ştefan Taran a dat-o ... „Le mai păstrăm până de Sfântul Ion apoi le strângem. Până în primăvară sper să nu mai avem nevoie de ele".

Încă din toamnă, municipalitatea şi-a declarat intenţia de a achiziţiona, după modelul digului aflat în posesia celor de la ISU Dobrogea, trei diguri mobile care vor împiedica, în cazul inundaţiilor ulterioare pagube însemnate. Astfel, autorităţile locale au alocat în acest sens 92.125 de lei pentru a cumpăra trei astfel de bucăţi.

Anul trecut, înainte ca cele trei diguri să ajungă la beneficiar, municipalitatea l-a folosit pe cel aparţinând ISU Dobrogea, instalându-l în curtea secţiei de Poliţiei nr. 5 din Km. 4 - 5. Crezând că pericolul de inundaţii a dispărut, angajaţii de la cele două instituţii au strâns digul exact înainte ca ploile să intre în gospodăriile oamenilor din zona secţiei de poliţie.

Pentru că au dat chix anul trecut, autorităţile locale au decis ca în ciuda finalizării avertizării de cod galben să mai păstreze încă digurile în funcţiune. După cum ne-a explicat Taran, şeful Inspectoratului de Protecţie Civilă din cadrul Primăriei, toate cele patru diguri au fost instalate anul trecut după Crăciun, unul în curtea Secţiei 5 de Poliţie, iar celelalte trei pe bulevardul 1 Mai, pe strada unde este Centrul de Scafandri. Toate, astăzi, zăceau în zăpadă, fiind departe de scopul pentru care au fost achiziţionate. „Aici este o zonă foarte joasă unde se acumulează foarte multă apă. Mai avem însă multe zone care sunt în pericol dar momentan nu avem cum să mai achiziţionăm altele. Să vedem întâi bugetul pe anul acesta şi apoi decidem dacă mai avem cu ce să mai cumpărăm altele sau nu", a completat Taran.

baraj_mobil.jpgZece oameni la un dig mobil

La momentul în care făceam precizări despre noile achiziţii ale primăriei, pe site-ul ziarului, un nemulţumit - care se pare că ar face parte din echipa de la ISU Dobrogea ce a ajutat la montarea digului la un moment dat - îşi exprima indignarea legată de faptul că a fost pus la treabă în locul angajaţilor din cadrul Direcţiei din cadrul Primăriei. Întrebat de ce nu-şi foloseşte oamenii săi pentru munca ce ţine de serviciile care trebuie făcute municipiului, Taran a explicat că între direcţia din cadrul Primăriei şi ISU Dobrogea a fost încheiată o convenţie prin care s-a decis ca ambele echipe să coopereze în astfel de situaţii: „S-o fi găsit vreun nemulţumit pentru că nu e deloc simplu să umpli un astfel de dig. Pentru ca digul să fie umplut cu apă a fost nevoie de zece oameni. Angajaţii au avut nevoie de o oră ca să umple un singur dig", a subliniat Taran.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Rozicrucianul 05 Jan, 2010 17:46 Un articol si un postac care, prin regulile intelepciunii lor ne dau indrumari.Acesti maidanezi ce cred ca stau la usa democratiei ,pentru paza si ordine,incearca sa dea sfaturi la toate structurile, administratiei statului,politicului,patronatelor,sindicatelor e.tc.Mazare sa se calugareasca,Banias sa formeze BPJ -PDL cu vidanjatii din PDL,Basescu sa-si legifereze relatia cu Udrea,Stavrositii sa se pupe cu Hasoti pe frunte ca intre machedoni,Berceanu sa umle tara cu autostrazi .Maidanezii de la usa democratiei,incearca sa ne prezinte propriile lor capricii si frustrari ca pe niste opinii juste,fara sa depaseasca bunul lor plac sau propriul interes.Ei nu-si dau seama ca judecind cu usurinta faptele oamenilor la rindul lor pot fi judecati la fel.
  • ZOLY 05 Jan, 2010 10:32 Nu exista nici o conventie intre primarie si ISU DL. Taran minte iar Dl. Oprea ar trbui sa mai verifice atributiile subordonatilor nu sa-si rezolve problemele in primarie ajutandul pe Taran,se spune ca angajatii lui Taran au sporuri ( PE CARE LE IMPART CU ACESTA)care le dubleaza salariile Din primarie chiar nu se sesizeaza nimeni ,la ce mai tii DI MAZARE putorile astea in primarie? Mai bine ati vedea cit costa in realitate un dig ca a loi Taran ,care oricum nu este bun de nimic - trce apa peste el PACAT DE MILIARDUL CARE S-A CHELTUIT PENTRU EL