Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul judeţean ar putea rămâne fără medicamente

ro

31 Mar, 2011 02:48 1229 Marime text
spitalul_judetean.jpgPacienţii internaţi la cea mai mare unitate spitalicească din judeţ ar putea să se trateze cu medicamente de acasă

Cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, riscă să rămână fără medicamente. „Pe 31 martie expiră contractul încheiat cu Casa Judeţeană de Asiguri de Sănătate. Alt contract cu CJAS nu a fost încheiat. Nici măcar un act adiţional. Prin urmare, riscăm să ajungem în situaţia în care pacienţii spitalului vor fi nevoiţi să vină cu medicamentele de acasă. Din păcate, nu am încheiat niciun act adiţional, de aceea nu putem face comandă la medicamente, pentru că nu vom avea cu ce le plăti. Mai mult, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate ne este datoare cu 2,2 milioane de lei", a precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Dănuţ Căpăţînă, managerul SCJU. În replică, Daniel Learciu, preşedintele CJAS, a declarat că pe 1 aprilie va fi semnat un act adiţional cu SCJU, care va fi valabil până pe 1 iunie. „Chiar dacă contractul cu Spitalul Clinic Judeţean expiră pe 31 martie, urmează să semnăm un act adiţional care va avea efecte, aşa cum prevede legea cadru, până pe 1 iunie. Nu este nicio problemă. Toţi managerii ştiu acest lucru", a explicat Daniel Learciu. Dacă nu se va semna un act adiţional pe 1aprilie, SCJU mai are un stoc de medicamente care ajung doar pentru o săptămână. „mai avem soluţii perfuzabile, antibiotice, dar toate acestea ne ajung doar pentru o săptămână. Ce va fi mai departe nu ştim. Mingea este în curtea Casei de Asigurări de Sănătate", a conchis Dănuţ Căpăţînă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Aberatii......spitalul va avea medicamente 30 Mar, 2011 23:39 Cu banii care ii da pe catering si cu oamenii dati afara Capatana spunea ca totul va fi roz si acum este singurul care se plange si este pus la colt de Learciu care spune ca toti managerii stiu de unde reiese ca posibil Capatana sa nu stie. Astia-s oamenii lui Nicusor Constantinescu.....posibili nestiutori?