Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri din Constanța Consilierul județean Gheorghe Donțu, mandat de patru ani în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate (DOCUMENT)

ro

27 Aug, 2023 17:00 3605 Marime text
  • Donțu se află la un al doilea mandat în CA-ul CJAS, prima dată fiind desemnat prin HCJC nr. 169/24.07.2019
  • Consiliul de Administrație al Caselor de Asigurări de Sănătate este alcătuit din 11 membri, unul dintre aceștia fiind desemnați de către Consiliile județene
  • Mandatul membrilor Consiliilor de Administrație ale Caselor de Asigurări este de 4 ani
  • Membrii acestora beneficiază de o indemnizație lunară de până la 1% din salariul funcției de director general al Casei de Asigurări respective, în condițiile prezenței efective la ședințele Consiliului de Administrație
  • În ultima declarație de avere, Donțu a precizat că deține un teren intravilan la Poarta Albă, un apartament de 50 mp și un cont deschis cu un sold de 53.000 de lei
  • Este acționar la TLV Constanța (Acțiuni TLV Banca Transilvania în valoare de314.000 lei), R2408A Constanța (obligațiuni Ministerul Finanțelor 155.600 lei), R2508AE Constanța (obligațiuni Ministerul Finanțelor în valoare 15.000 euro) și la BVB Spot Constanța (34.000 lei)
  • Consilierul județean Gheorghe Donțu și PSD filiala Constanța sunt în proces din septembrie 2001, după ce acesta a fost exclus din partid, decizie aprobată în forurile organizației PSD Constanța în luna mai a aceluiași an
 
 
Consilierii județeni constănțeni se reunesc în ședința ordinară în dimineața zilei de 31 august a.c.

Pe ordinea de zi a ședinței se regăsește și proiectul de hotărâre privind desemnarea lui Gherorghe Donțu ca membru în Consiliul de Administrație al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța, pentru o perioadă de 4 ani, respectiv pe perioada 2023 — 2027.
 
În textul proiectului se menționează faptul că în cazul vacantării funcției, va fi desemnat un alt membru de către Consiliul Județean Constanța, până Ia expirarea mandatului în curs, vezi secțiunea „documente”.

Donțu se află la un al doilea mandat în CA-ul CJAS, prima dată fiind desemnat prin HCJC nr. 169/24.07.2019.
Consiliul de Administrație al Caselor de Asigurări de Sănătate este alcătuit din 11 membri, unul dintre aceștia fiind desemnați de către Consiliile județene.

Mandatul membrilor Consiliilor de Administrație ale Caselor de Asigurări este de 4 ani.

Membrii acestora beneficiază de o indemnizație lunară de până la 1% din salariul funcției de director general al Casei de Asigurări respective, în condițiile prezenței efective la ședințele Consiliului de Administrație.
 
 
Averea și interesele lui Gheorghe Donțu, reprezentantul CJC în CA-ul Casei de Asigurări de Sănătate Constanța
 
 
Conform declarației de avere completată în anul 2023, aferentă anului financiar anterior, consilierul Gheorghe Donțu a precizat că deține, alături de Marcela Donțu, un teren intravilan la Poarta Albă, în suprafață de 9.000 de metri pătrați, pe care l-a dobândit prin contract de vânzare-cumpărare.
 
Totodată, mai are alături de soție un apartament de 50 mp, cumpărat în anul 1979, în Constanța. Gheorghe Donțu are un singur cont deschis la Banca Trasnilvania, cu un sold de 53.000 de lei, fiind deschis în anul 2001.

În ceea ce privește veniturile, Donțu a declarat pensia încasată în 2022 în valoare de 40.000 de lei, în timp ce soția a încasat o pensie de 18.000 lei.

De la Casa de Asigurări de Sănătate, Donțu a primit o indemnizație de 1.028 lei în calitate de membru CA, iar de la Consiliul Județean/ATOP a încasat indemnizații în sumă de 39.420 lei.

Conform declarației de interese, Gheorghe Donțu a punctat calitatea de acționar la TLV Constanța (Acțiuni TLV Banca Transilvania în valoare de314.000 lei), R2408A Constanța (obligațiuni Ministerul Finanțelor 155.600 lei), R2508AE Constanța (obligațiuni Ministerul Finanțelor în valoare 15.000 euro) și la BVB Spot Constanța (34.000 lei).
 
 
Donțu vs. PSD Constanța
 
Consilierul județean Gheorghe Donțu și PSD filiala Constanța sunt în proces din septembrie 2001, după ce acesta a fost exclus din partid, decizie aprobată în forurile organizației PSD Constanța în luna mai a aceluiași an.

Motivul excluderii lui Donțu invocat la acel moment a fost „aprobarea proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2021 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale”. Donțu a explicat la acel moment că votul său a avut girul conducerii organizației județene.
 
Procesul nu s-a încheiat, ambele părți uzând de căile de atac.
 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Averea și interesele consilierului județean PSD, Gheorghe Donțu (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii