Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situatia persoanelor seropozitve in dezbatere la Mangalia

ro

04 Jun, 2010 04:07 2324 Marime text

ioana_petriuc_-_sida.jpgAsociaţia familiilor şi copiilor infectaţi HIV/SIDA „O rază de lumină" Mangalia organizează vineri, 10 iunie, la Casa de Cultură din localitate, o nouă întâlnire cu societatea civilă şi cu reprezentanţii mass-media. Tema aleasă de asociaţie este „Situaţia actuală a persoanelor seropozitive. Integrarea socio-profesională a persoanelor seropozitive din judeţul Constanţa".

Asociaţia „O rază de lumină" a fost înfiinţată în 1996 cu scopul de a promova şi apăra drepturile persoanelor infectate şi afectate HIV/SIDA. De asemenea este membru fondator al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA din România (UNOPA). „Copiii infectaţi în sistemul sanitar în perioada 1985-1992 au ajuns astăzi la vârsta maturităţii. Acum este momentul în care îşi doresc să fie utili societăţii, să-şi întemeieze o familie, să aibă un loc de muncă. În acest context, problemele semnalate de către beneficiarii asociaţiei sunt neplata salariilor, discriminarea, lipsa şanselor de integrare profesională şi accesul la tratament", afirmă Ioana Petriuc, preşedintele Asociaţiei „O rază de lumină".

Până în prezent, la şirul de evenimente similare organizate de asociaţie la Mangalia, niciun reprezentant al instituţiilor publice locale nu a dorit să participe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii