Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primii proprietari de locuinte ieftine, mutati in blocurile aproape gata

ro

31 Mar, 2010 03:00 2215 Marime text
locuinte_ieftine_.jpgAleşii locali au decis ieri, să mute primii proprietari de locuinţe ieftine ai cartierului Baba Novac care aveau repartizări în blocurile aflate la stadiul minim de construcţie, în cele aflate aproape de stadiul final.

După ce în urmă cu două luni, consilierii au decis că cei selectaţi la prima extragere a locuinţelor ieftine pot face schimb între ei, pentru apartament ori garsonieră, ieri, aleşii au hotărât să-i mute pe cei care aveau repartiţii la numere mari, în blocurile care urmează să fie predate în lunile următoare. „Până la ora actuală, pentru blocurile care sunt ridicate sunt cam 48% din încheiate contracte cu sume de avans de 20%. Am promovat o hotărâre de Consiliu prin care am decis să-i mutăm pe cei care aveau repartizări în alte blocuri, în cele care sunt gata", a precizat ieri, la finalul şedinţei de Consiliu Local, primarul Radu Mazăre.

Astfel, cu unanimitate de voturi, aleşii locali au aprobat modificarea, completarea şi republicarea Anexei nr.1 la HLCM 319/2008 dar şi a Anexei nr.1 din HCLM 273/2009, modificată prin HCLM 472/2009.

Cu alte cuvinte, pentru cei 1.044 de viitori locatari ai primului cartier de locuinţe ieftine, s-a decis ca titularii ante-contractelor de vânzare-cumpărare a locuinţelor situate în blocurile BN 16, BN 17 şi BN 18, cu avans achitat, se vor muta la locuinţele situate în blocurile BN 7 şi BN 8. Pentru cei cu ante-contracte pentru blocurile BN 1 şi BN 2, aceştia se vor muta în următoarele blocuri: BN 5, BN 6, BN 7, BN 8, BN 12, BN 13, BN 14, BN 15.

„Am discutat cu constructorii, să vedem până unde curge lista, după care vom vedea în ce măsură le vom continua şi pe celelalte", a mai adăugat primarul.

Propunerea lui Cupşa, acceptată de primar

Consilierul liberal Ovidiu Cupşa a venit şi el cu o propunere în ceea ce priveşte modificarea programului de coordonare a modalităţii de construire a locuinţelor ieftine. Liberalul a propus să se reglementeze într-un fel prevederea care face referire la faptul că zece ani de la cumpărare, proprietarul nu are voie să-şi vândă casa. „Dacă omul a plătit cinci ani la casă şi apoi rămâne şomer, trebuie să-şi recupereze într-un fel investiţia. Dacă trebuie să-l execute banca, banca trebuie să aibă posibilitatea să-l vândă oricui", a precizat Cupşa.

Directorul Direcţiei Administraţie Publică Locală, Constantin Racu, a precizat că la momentul în care s-a gândit această prevedere, s-a avut în vedere împiedicarea speculei.

Primarul în schimb a aprobat iniţiativa consilierului liberal, apreciind-o, precizând că va fi luată în discuţie la şedinţa de luna viitoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii