Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoanele cu dizabilitati au primit ajutor Primaria si-a „rupt" din buget pentru zece scaune speciale (galerie foto + video)

ro

30 Mar, 2010 03:06 1885 Marime text
cap_9.jpgDe ieri, pentru o mână de oameni pentru care viaţa a căpătat alt sens, lucrurile au luat altă întorsătură

Cu sprijinul autorităţilor locale, care au alocat 20.000 de lei, au fost achiziţionate, de la o fundaţie din capitală, zece mijloace de deplasare pentru persoanele cu dizabilităţi, speciale pentru practicarea jocului de baschet.

Înarmaţi cu o forţă ieşită din comun, echipa de baschet constănţeană a persoanelor cu deficienţe locomotorii, reuşesc de fiecare dată să ne impresioneze. Aşa au făcut-o şi ieri, când, la întâlnirea pe care au avut-o cu edilul constănţean au demonstrat că pot fi performeri chiar dacă nu pot fi la fel ca cei din jur.

 

După mai multe iniţiative, autorităţile locale au reuşit să le acorde sprijin financiar pentru cumpărarea unor cărucioare speciale de deplasare pentru care practică baschet. De altfel, membrii echipei constănţene se pregătesc zilele acestea de competiţia sportivă cuprinsă în Campionatul Naţional al persoanelor cu dizabilităţi organizată de Federaţia Naţională a Sportului cu handicap de la Galaţi, după sărbătorile pascale.

Primarul Radu Mazăre a promis ieri echipei formate din zece persoane că ei vor fi ultimii de pe lista de cheltuieli pe care o va reduce în cazul în care perioada de criză o va impune: „Cu bani puţini putem face lucruri mari. Eu le-am spus că sunt ultimii cărora le voi ridica sprijinul dacă vremurile de criză se vor accentua şi va fi mai rău în România".

„Suntem în competiţie cu handicapul nostru"

De livrarea acestor scaune speciale s-a ocupat fundaţia Motivation care are ca obiectiv reintegrarea în societate a acestor persoane. Cei care confecţionează fotoliile rulante sunt ei înşişi persoane cu dizabilităţi locomotorii. „Colaborarea cu cei de la Constanţa o avem de mai mult timp. Multe persoane de aici au fost încadrate în programele noastre şi am păstrat legătura. Astfel s-a ajuns la punerea în practică a acestui contact. Un singur scaun costă 2.000 de lei dar preţul poate creşte în funcţie de dotări", a declarate directorul de producţie al fundaţiei, Filip Gheorghe.

De două ori pe săptămână, echipa face antrenamente la Complexul Flămânda, iar costurile şi mijlocul de transport pentru deplasarea acestora este asigurat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa: „Suntem mereu în competiţie cu handicapul nostru şi vrem mereu să ne depăşim limitele şi să arătăm lumii că noi nu avem nicio barieră. Întotdeauna am avut un sprijin real în domnul primar. Această finanţare este o mană cerească pentru noi, că ne putem înscrie în competiţii pentru a face parte din marea echipa a judeţului Constanţa. Vrem şi noi să facem Constanţa campioană. O recentă dispoziţie semnată de domnul primar ne-a ajutat să participăm la competiţia de la Galaţi. Vom mulţumim prin rezultate".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii