Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omuletii verzi au ajuns la mare

ro

03 Jul, 2009 01:34 1368 Marime text
cap_4.jpgÎncepând de ieri, timp de trei zile, în oraşul de la malul mării, dar şi în staţiunea Mamaia, se desfăşoară campania „De acum, oraşul tău este mai verde", caravană al cărei scop vizează responsabilizarea populaţiei în ceea ce priveşte necesitatea păstrării unui mediu şi a unui oraş curat. 

Acţiunea se află în cel de-al patrulea oraş, din cele 15 aflate pe lista organizatorilor evenimentelor. Chiar dacă municipiul Constanţa se află în topul colectării deşeurilor electrice şi electrocasnice - după cum s-a evidenţiat în raportul întocmit pe anul 2008 -, organizatorii au găsit o modalitate şi mai inedită de a atrage atenţia cetăţenilor în ceea ce priveşte importanţa pe care o are un mediu curat: Omuleţii Verzi şi Umbrela Verde.

Viceprimarul Decebal Făgădău, în calitate de reprezentant al instituţiei partenere, s-a declarat încântat de proiectul derulat în aceste zile în municipiu şi în staţiunea Mamaia: „Este o campanie lăudabilă. Acţiunile verzi nu ar trebui să fie doar formale, trendy, ci un mod de a trăi. Prin eforturi mici, sunt convins că vom ajunge la rezultate".

Coordonatorul proiectului, Alina Bratu, a precizat că Umbrela Verde a mai ajuns în Constanţa anul trecut, cu o acţiune de ecologizare a plajei Modern. Anul acesta, organizatorii au în plan mobilizarea în fiecare oraş a câte 400 de voluntari. „În acest an, acţiunea se desfăşoară în aproximativ 15 oraşe. Am fost deja în Cluj, Timişoara şi Braşov, avem o listă de oraşe pe care vrem să le vizităm. Ne bazăm pe susţinerea pe care ne-o acordă autorităţile locale, iar la Constanţa am avut parte de un sprijin considerabil", a evidenţiat Alina Bratu.

Voluntari în intersecţii

Ieri, timp de trei ore, voluntarii omuleţi verzi au împărţit stik-ere cu mesajul „Eu nu arunc gunoi pe stradă" tuturor şoferilor care au trecut prin intersecţia din zona Capitol, colectând, de asemenea, gunoiul din maşinile lor. Astăzi, între orele 10.00 şi 18.00, echipa coordonatoare a proiectului se va afla în mai multe zone din oraş - Abator şi Inel 1, Piaţa Brick şi Far şi va strânge, alături de firma care se ocupă de colectare, deşeurile electrice şi electrocasnice, inclusiv becurile economice pe care cetăţenii le vor aduce. Ziua se va încheia cu un concert al trupelor Six şi Mandinga. În ultima zi a campaniei, va avea loc ecologizarea plajei Castel. La acţiune se vor alătura şi reprezentanţii partenerilor media, Radio Zu, Buzdugan şi Morar, 50 de voluntari, dar şi membrii trupelor Sistem şi Simplu. Spre seară, în încheierea acţiunii, va avea loc, pe scena din faţa City Park Mall, un concert Simplu şi Sistem.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii