Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre face concesii Renunţă la iluminatul de sărbători pentru însoţitorii persoanelor cu handicap

ro

06 Oct, 2010 03:02 961 Marime text
După ce la şedinţa de luna trecută susţinea că nu mai sunt bani pentru însoţitorii persoanelor cu handicap din municipiu, primarul Mazăre a anunţat ieri că va fi nevoit să taie din suma alocată iluminatului stradal de sărbători, pentru a plăti, cel puţin până la sfârşitul anului, cei aproape 2.000 de însoţitori. De vină este, şi de această dată, după cum spune Mazăre, Guvernul.

„De zece ani, Guvernul, din banii de TVA care ajung la Bucureşti, plăteşte către Primăriile din ţară aceşti însoţitori. Noi, în Constanţa, avem cam 2.000 de persoane cu handicap care sunt îngrijite de către un însoţitor, angajat cu carte de muncă la Primărie. Ne-au anunţat, pentru prima oară în decursul acestor zece ani, că nu ne mai dau bani", s-a plâns primarul constănţean la sfârşitul şedinţei de Consiliu Local de ieri. Însă, aşa cum a susţinut şi la şedinţa CL precedentă, s-a găsit o soluţie pentru a achita datoriile către aceste persoane: „Din economiile făcute din stingerea becurilor, plus faptul că am tăiat din sumele alocate pavoazării de iarnă, am reuşit să adunăm o sumă de 22 de miliarde de lei vechi, bani cu care să plătim însoţitorii persoanelor cu handicap până la sfârşitul anului. De anul viitor, nu ştiu ce o să facem", a mai adăugat Mazăre.

Cu alte cuvinte, spre deosebire de anul trecut, când oraşul era plin de luminiţe de toate culorile, Constanţa situându-se pe un loc fruntaş în topul celor mai frumos împodobite oraşe, anul acesta, de sărbători, municipalitatea nu va mai împodobi decât orăşelul copiilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • hehe 07 Dec, 2010 00:40 isi bate joc d enoi toti mazare asa pe fata in ultima perioada! Afiseaza un dezinteres total...e ca un copil bosumflat de cand orasul constanta l-a votat pe basescu! Oricum spunea ca nu va mai candida la primarie iar parerea mea ar fi ca ar trebui sa-si dea dracului demisia daca nu-l mai intereseaza orasul asta! In definitiv lipsa finantatarii de la nivel central poate ca i se datoreaza tot lui mazare! Nu mi se pare normal ca din relatia interpersonala proasta intre mazare si basescu sa iesim ciufuliti noi cetatenii care nu avem nici o vina! Cum dracului e posibil ca de sarbatoari sa nu ai nici un bec aprins in oras? Am fost in Galati saptamana trecuta si e plin de beculete prin oras! Mi se pare de bun simt..nu poate sa ne duca cu vrajeala ca nu sunt bani pentru asta la primarie...dar pentru noile autobuze cumparate au fost bani? In fond ...la fondurile astea ale primariei contribuim cu totii si intrebarea care se naste...unde dracului sunt banii daca nici de cateva beculete nu mai sunt? finantare nu a avut nici anul trecut, ca tot asa plangea ca nu-i da basescu bani dar cu toate astea era lumina pe strada! ca sa nu mai spun ca ma deranjeaza enorm faptul ca se aprind luminile pe strada tarziu si in plus mai sunt si becurile aprinse doar din 2 in 2! ne-am intors cumva pe vremea lui ceausescu? amaratii aia de brazilieni au aprins in Rio un brad de 85 metri pe apa si noi nu suntem in stare sa avem cateva beculete pe strada sa se bucure si copii nostri?
  • "primar" 06 Oct, 2010 13:21 ar trebui sa ramai in Brazilia, ca esti incompetent!