Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare "Clinica de Chirurgie Cardio-Vasculara este un Mercedes la cheie, care nu are benzina" (foto)

ro

05 Jun, 2009 01:28 2377 Marime text
_mg_3534.jpgIeri, alaiul PSD-iştilor, cu primarul Radu Mazăre în frunte, s-a prezentat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru a inaugura Clinica de Chirurgie Infantilă de la etajul 9 al unităţii sanitare. 

Este vorba, de fapt, de o secţie a cărei renovare s-a făcut în 2003, în timp ce la conducerea spitalului se afla chirurgul Cătălin Grasa. O dată cu schimbarea guvernării, însă, reabilitarea unităţii sanitare a fost sistată. La inaugurare a fost atins şi subiectul vestitei Clinici de Chirurgie Cardio-Vasculară, care a fost dată în folosinţă cu surle şi trâmbiţe în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare din 2008. Mai mult, vorbim despre clinica condusă de prof. univ. dr. Mircea Pătruţ, în care Consiliul Judeţean Constanţa a investit circa 11 milioane de euro şi care acum este pe punctul de a fi închisă. La jumătate de an de la inaugurare, clinica este pe punctul de a deveni nefuncţională, dat fiind faptul că nu sunt bani suficienţi pentru realizarea intervenţiilor chirurgicale de mare risc. „Clinica de Chirurgie cardio-vasculară este un Mercedes frumos, la cheie, dar care n-are benzină, ulei şi baterie ca să pornească", a spus primarul Radu Mazăre. Vinovaţii au fost găsiţi. „Marii domni profesori universitari" de la Bucureşti, spune edilul Constanţei, „cei care îşi împart între ei banii pentru Programul Naţional de Inimă, astfel încât la Constanţa nu mai ajunge niciun fond". „Nu ne putem permite ca banii constănţenilor să fie aruncaţi în vânt", a urmat Nicuşor Constantinescu, preşedinte al CJC. Fratele primarului, senatorul Alexandru Mazăre, spune că a făcut deja o interpelare în Parlament şi nu se va opri aici. Să sperăm că nu se va alege praful de Clinica de Chirurgie Cardio-vasculară, iar acest vestit proiect nu a fost doar unul de campanie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ORESTE 05 Jun, 2009 10:12 CRED CA ACEASTA SECTIE, DE CHIRURGIE CARDIOVASCULARA, ASCUNDE UN TUN FINANCIAR A existat un studiu de fezabilitate? Cum sa construiesti sectia fara participarea ministerului.Si daca Nicolaescu i-a persecutat de ce Bazac nu i-a bagat in program?VINE A CREZUT CA O ASEMENEA SECTIE SE POATE INTRETINE NUMAI DE CJC? S-au analizat costurile ingrijirii bolnavilor? Pentru ca sumele vehiculate depasesc costurile medii ale celorlalte clinici de chirurgie cardiaca din tara; deci sectia nu este competitiva; Si istoricul ei este interesant: intai a venit un chirurg dubios pe nume Patrut si dupa venirea lui s-a facut sectia. Deci nu exista o sectie care avea nevoie de personal, ci un chirurg care avea nevoie de o sectie. Este o sectie facuta pentru un singur om. A cerut cineva referinte despre trecutul lui Patrut? De ce nu vor domnii profesori despre care zice Mazare sa intre si Constanta in program? Nu cumva datorita "renumelui " pe care il are Patrut in breasla?De ce a plecat si de la Fundeni si de la Spitalul Militar? Ce rezultate a avut acolo? A fost bagat si pe acolo in afaceri dubioase? Oare ce parere are profesorul Tintoiu? CONCLUZII: -la Constanta se face tam-nesam o clinica de chirurgie cardiaca -CJC investeste peste 10 milioane de euro -inaugurarea se face cu mult fast-un nou obiectiv turistic la malul marii -apoi toti constata ca NU sunt bani!!!! -un chirurg controversat-Patrut, care opereaza si chirurgie generala si toracica este pus sef, este candidat la senat-o clinica pentru un om -acum constantenii se uita la clinica ca la muzeu -CINE A CASTIGAT SI CE DE PE URMA ACESTEI POVESTI ?