Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe scaune cu rotile donate Directiei de Asistenta Sociala Navodari de o fundatie franceza

ro

16 Jun, 2010 03:55 1934 Marime text
carut_rotile.jpgLuna trecută, Organizaţia Pharmacie Humanitaire Internationale din Franţa reprezentată de Alain Berhon, prin intermediul lui George Dogărescu, a donat Direcţiei de Asistenţă Socială Năvodari, pentru persoanele aflate în dificultate locomotorie, mai multe scaune cu rotile (fotoliu, pliabil şi tip wc), cadre ajutătoare (fix/pliabil) şi cârje.

În Năvodari, în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială Năvodari figurează 102 persoane cu handicap fizic, dintre care cu handicap grav - 17,64%, accentuat - 16,66% şi mediu - 65,68%, un număr foarte mare de persoane care ar avea nevoie de ajutor însă pentru care achiziţionarea unui aparat locomotor este aproape imposibilă.

Sistemul public prin Casa de Asigurări de Sănătate finanţează un scaun rulant doar pentru una din trei persoane care ar avea nevoie de astfel de echipamente. Restul trebuie să îşi facă singure rost de astfel de echipamente.

În luna mai, organizaţia din Franţa a donat direcţiei mai multe astfel de scaune cu rotile. Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială Năvodari s-au deplasat la domiciliul persoanelor în dificultate pentru a evalua nevoile acestora şi, după care, în funcţie de gravitatea cazurilor, au distribuit echipamentele medicale primite, aducând bucurie în sufletele celor pentru care soarta nu a fost atât de norocoasă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii