Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lamentări din opoziţie Boc, ţap ispăşitor pentru datoriile RADET-ului

ro

16 May, 2011 23:53 1444 Marime text
Radet_Ilie_Rachieru_2.jpgAtât Ilie Rachiru cât şi şeful său, Radu Mazăre, au deplâns, din nou, situaţia financiară a Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice.

Din nou s-a vorbit despre subvenţia de la stat pe care Guvernul nu a acordat-o Constanţei de mai mulţi ani. Şi, evident, se discută în termeni de referinţe politice ale guvernanţilor care, în opinia celor doi menţionaţi anterior, împart banii numai oraşelor „portocalii" numai că, nu s-a luat în calcul şi faptul că, înainte de a ajunge la putere, PDL-ul lui Boc a fost în opoziţie, iar Guvernul a fost condus de „roşii" şi „galbeni", care acum s-au aliat în USL. Atunci ajungea subvenţia la Constanţa?! Sau, nu cumva, datoriile RADET-ului la buget sunt istorice?

„Situaţia este foarte gravă. Subvenţia pe care ne-o datorează Boc la ora asta este de peste 500 de miliarde. Este o sumă foarte mare. Că, în acelaşi timp, a dat bani către oraşele portocalii, Braşov, Cluj, asta este, că Băsescu e de-al nostru", zice primarul Radu Mazăre. „92% este procentul de încasări de la populaţie şi 100% de la agenţii aconomici. Iar de la Guvern... 0%", spune şi Rachieru, directorul RADET. Mazăre, războinic, a spus că a intentat proces Guvernului şi că avocaţii săi au făcut o mare descoperire: „Am acţionat în instanţă. Nu am vrut să o spun public decât după ce avem un rezultat. Avocaţii noştri au găsit o ordonanţă mai veche în care se scrie că această subvenţie trebuie acordată în funcţie de numărul de gigacalorii consumate de fiecare oraş în parte. Ori, ea a fost alocată în funcţie de culoarea portocaliu, portocaliu închis, roşu şi aşa mai departe. Şi atunci am mers în instanţă pentru a încerca să obligăm Guvernul şi Ministerul de Finanţe, cel care face alocări, să primim şi noi, constănţenii, cota normală de subvenţie de la Guvern".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nedumeritul 17 May, 2011 08:29 Aici, si nu numai aici, se afla raspunsul: "Număr unic dosar (Număr anterior): 26754/3/2008 Înregistrat în data de: 9 Iulie 2008 Obiectul cauzei: infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) Materia juridică: Penal Stadiu procesual: Fond PĂRŢI: 1. RACHIERU ILIE - Inculpat, Inculpat 2. GHEORGHIU LIVIU - Inculpat, Inculpat 3. Grigorescu Petronela - Parte civilă 4. CONSILIUL LOCAL MUNICIPAL CONSTANŢA - Parte vătămată" Rachieru a venit cu pantalonii rupti de la Drobeta, dupa ce a falimentat sistemul de termoficare de acolo...
  • Dan 17 May, 2011 07:30 Şi să vedeţi ce-o să mai fie.......debranşări în masă....la ce preţuri practicaţi măi radeţilor.....