Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ITM a dat amenzi de 40.000 lei, in cinci zile

ro

06 Oct, 2009 03:23 2013 Marime text

itm_florian_constantin.jpgÎn perioada 28 septembrie - 2 octombrie, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Constanţa au controlat 75 de angajatori. Potrivit lui Florian Constantin, obiectivele acţiunilor de control sunt respectarea legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi reducerea riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională.

În urma verificărilor, cinci agenţi economici au fost sancţionaţi contravenţional, iar şase au primit avertisment. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 40.000 lei. Directorul ITM Constanţa a declarat că sancţiunile au fost acordate pentru instruire necorespunzătoare în domeniul securităţi şi sănătăţii în muncă; efectuarea incompletă a instruirii salariaţilor din punct de vedere al securităţii muncii; efectuarea controlului medical al salariaţilor incomplet, contrar reglementărilor HG 355/2007 privind supravegherea medicală a lucrătorilor; lipsa unei actualizări şi revizuiri a evaluării de riscuri şi a planului de prevenire şi protecţie; semnalizarea de securitate incompletă, contrar prevederilor HG 971/ 2006.

De asemenea, Inspectoratul de Muncă din Constanţa derulează o campanie privind cerinţele minime pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţiei sănătăţii lucrătorilor care pot fi expuşi unui potenţial risc datorat atmosferelor explozive în silozurile de cereale şi fabricile de producere a nutreţurilor combinate. În cadrul acesteia au fost verificaţi 69 de agenţi economici şi s-au acordat şase amenzi în valaore totală de 13.500 lei. Potrivit lui Florian Constantin, principalele probleme ce au rezultat în timpul controalelor erau legate de nedepunerea la termen a dovezilor de plată a salariilor însoţite de actele ce atestă plata lunară a obligaţiilor la bugetul asigurărilor sociale de stat, încălcând prevederile art 9 din Legea 130/99; refuzul angajatorului de-a pune la dispoziţia organelor de control a documentelor solicitate, încălcând prevederile Legii 108/1999; completarea necorespunzătoare a Registrului General de Evidenţă a Salariaţilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii