Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eduard Globaru, micul toboşar de la Colegiul „Regina Maria"

ro

21 Oct, 2011 01:00 3042 Marime text
elevreginamaria-elev1.jpgDespre Eduard Globaru, care este elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria", profesorii spun că „promite multe".

Anul trecut, Eduard a adăugat în palmaresul instituţiei de învăţământ premiul I la cea de-a XX-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare Muzicală şi Coregrafie „Emanuel Elenescu", desfăşurat la Piatra Neamţ. Pregătit de profesorii Gelu Păun şi Gheorghe Crucianu, Eduard s-a remarcat la secţiunea „percuţie". La ediţia jubiliară a concursului desfăşurat în perioada 25-27 noiembrie la Liceul de Artă „Victor Brauner" din Piatra Neamţ, au participat peste 400 de concurenţi din România, Ucraina şi Republica Moldova. Concursul s-a desfăşurat într-o singură etapă, pe şase secţiuni: instrumente de suflat şi percuţie, canto clasic, muzică vocală tradiţională românească, instrumente populare, muzică de cameră, coregrafie şi dans popular. La secţiunea „percuţie" a concursului care celebrează personalitatea compozitorului şi dirijorului Emanuel Elenescu au fost înscrişi 17 elevi din clasele a VI-a, a VII-a, a VIII-a, a X-a şi a XII-a.

elevreginamaria-elev2.jpg„Fac percuţie din clasa a IV-a. Am ales tobele şi marimbafonul, pentru că sunt instrumente pe măsura mea", ne-a povestit Eduard. Tânărul se pregăteşte să participe şi în acest an la Concursul Internaţional de Interpretare Muzicală şi Coregrafie „Emanuel Elenescu". „Voi interpreta piesa «Primăvara», de Vivaldi. Şi la ediţia de anul trecut am interpretat o piesă de-a compozitorului Vivaldi", mai spune Eduard. În afară de muzică, adolescentul nu ignoră nici disciplinele de bază. În acest sens, anul trecut, băiatul a obţinut premiul I la Faza Judeţeană a Olimpiadei de Limba Română şi locul I la Faza Judeţeană a Olimpiadei de Muzică. „Eduard promite multe pe plan muzical, dacă va continua să muncească. Este energic şi nestăpânit, exact ca instrumentele la care cântă", spune profesorul de percuţie Gheorghe Cruceanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii