Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce-i pregateste ofiterul Minastireanu delfinului Marc

ro

06 Jun, 2009 02:39 2247 Marime text
adrian-manastireanu1.jpgZiua Mediului a coincis, la Constanţa, cu instalarea oficială pe funcţia de conducere a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii a ofiţerului de marină Adrian-Mihai Mînăstireanu. Din motive „independente de el", cum au spus cei de la prezidiu, actualul viceprimar al Constanţei, Decebal Făgădău, şi fost şef al delfinului Marc, cum mai era cunoscut, a lipsit de la eveniment. 

Deşi nu se află de mult la conducerea Complexului, directorul Mînăstireanu pare că şi-a luat atribuţiile în serios. Are deja proiecte pentru această instituţie şi o veste foarte bună pentru bătrânul delfin. Dacă au existat persoane care şi-au pierdut speranţa că Marc va mai apuca să aibă o parteneră, iată că noul său şef are un plan care ar revigora turismul şi chiar şi pe... delfin. Mînăstireanu speră ca, până la sfârşitul anului, lucrurile să meargă ca pe roate şi să-i aducă lui Marc trei delfini de şapte ani, din China, născuţi în captivitate. Preţul fericirii lui Marc variază între trei şi şase sute de mii de euro. „Am fi putut să-i luăm din altă parte, la nişte preţuri mult mai mici, dar nu ar fi fost crescuţi în captivitate", spune Mînăstireanu.  În afară de cei trei delfini, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii vrea să acopere piscina unde se ţin spectacolele lui Marc cu un acoperiş ultramodern, care să se deschidă şi să se închidă, în funcţie de necesităţi.

adrian_manastireanu.jpgCherhana în microrezervaţie

Proiectele nu se termină aici. În cadrul microrezervaţiei, ofiţerul de marină vrea să realizeze o replică a unei cherhanale, cu lotci, năvoade, plase monofilament etc. care să-i ajute pe copii să înţeleagă ce înseamnă să pescuieşti, legal chiar. Printr-un proiect transfrontalier cu regiunea Dobrici, noul director al Complexului este pe punctul de a obţine 40% din circa un milion de euro, bani pe care îi va folosi pentru reamenajarea întregii microrezervaţii. Până atunci, va avea loc un schimb între grădina zoologică din Dobrich şi microrezervaţia din Constanţa. Este vorba despre faptul că de la Complexul Muzeal va pleca o pereche de ponei, iar din Bulgaria vom primi un cal Przevalski, ultima specie de cal sălbatic, despre care se spune că ar fi strămoşul tuturor cailor domestici, indiferent de rasă.

Ziua Mediului, marcată prin concursuri

În paralel cu instalarea pe funcţie a directorului Complexului Muzeal, ieri, în curtea instituţiei, copiii au sărbătorit în mod eco Ziua Mondială a Mediului. Elevii s-au întrecut în competiţii de desen pe asfalt şi au participat la o paradă de modă, cu vestimentaţii reciclabile. La eveniment au luat parte elevi ai Şcolii Nicolae Tonitza şi de la secţia de pictură a Palatului Copiilor

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii