Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adio, Jocurilor Marii Negre la Constanta

ro

30 Mar, 2010 03:01 2414 Marime text
macheta_sala_polivalenta_02.jpgCu trei luni înainte de data la care ar fi trebuit să aibă loc Jocurile Mării Negre, directorul coordonator al Direcţiei pentru Sport a Judeţului Constanţa, Elena Frâncu, anunţă oficial că acestea nu se vor mai ţine la Constanţa, pentru că nu a fost aprobată finanţarea de 60 de milioane de euro necesară realizării proiectului Sălii Polivalente, unde ar fi trebuit să se desfăşoare jocurile.

Declaraţia survine la trei luni după ce acelaşi director susţinea că nu are niciun dubiu că jocurile Mării Negre nu se vor desfăşura anul acesta la Constanţa.

„Pe 21 iunie, trebuia să aibă loc Jocurile Mării Negre. La această oră, ştim că nu a fost aprobată partea financiară pentru derularea proiectului", anunţa ieri Elena Frâncu. Cu alte cuvinte, aşa cum se vehicula la sfârşitul anului trecut, competiţia se va desfăşura în altă ţară.

Şefa de la Sport susţine că a făcut o adresă prin care solicita fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, un răspuns în ceea ce priveşte stadiul actual al finanţării. „Am înţeles că primul ministru nu a aprobat memorandumul pe care Autoritatea Naţională pentru Sport l-a făcut pentru organizarea Jocurilor Mării Negre. Am avut o discuţie cu Mariana Bitang şi cu Octavian Belu şi rămâne să vedem dacă se va mai face ceva. Aceste jocuri ar fi trebuit să aibă două părţi, inclusiv pentru cei cu dizabilităţi, însă criza economică a încurcat toate planurile".

Demarat la iniţiativa autorităţile locale, proiectul Sălii Polivalente ar trebui finalizat până la 1 iunie 2010, cel târziu, întrucât, în perioada 20 - 27 iunie 2010, Constanţa ar fi trebuit să găzduiască cea de-a doua ediţie a Jocurilor Mării Negre, competiţie la care ar fi trebuit să participe peste 3.000 de sportivi din nouă ţări riverane.

Sala urma să fie realizată în complexul sportiv de pe strada Badea Cârţan, pe amplasamentul actualului stadion de rugby. Obiectivul era proiectat să aibă un teren multifuncţional şi un bazin olimpic, capacitatea sălii de jocuri fiind de 10.000 de locuri la manifestările sportive şi 12.000 de locuri la cele culturale. Întregul complex s-ar fi întins pe o suprafaţă de 76.352 mp, terenul fiind pus la dispoziţie de Primăria Constanţa. Investiţia a fost estimată la 60-70 milioane de euro, fondurile fiind acoperite de Consiliul Judeţean (10%), Primăria Constanţa (20%) şi Guvernul României, prin Ministerul Tineretului şi Sportului (70%).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii