Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea prefectului Palaz, monitorizata la Centru

ro

11 Feb, 2010 03:57 1316 Marime text
claudiu_palaz_12.jpgInstituirea atenţionării meteorologice de cod galben pentru precipitaţii însemnate cantitativ, polei, intensificări de vânt, l-a determinat pe premierul Emil Boc să-şi avertizeze subalternii şi să le solicite implicare maximă.

„Activitate în teren şi mai puţin în birouri. Nu vreau să aud de vreun drum blocat. Sper că acest lucru s-a înţeles", a fost mesajul premierului adresat prefecţilor în cadrul ultimei şedinţe convocate de acesta. Pentru a fi şi mai convingător, primul-ministru Emil Boc a ţinut să informeze reprezentanţii Guvernului în teritoriu că modul în care vor acţiona şi se vor achita de sarcinile trasate în situaţii de urgenţă pentru prevenirea producerii unor evenimente nedorite va fi un criteriu ce va conta mult în evaluarea performanţelor şi activităţii lor. „Munca dumneavoastră din judeţ este monitorizată, evaluată la nivel central, iar după ce va trece această perioadă dificilă, vom face şi evaluările corespunzătoare ale prezenţei dumneavoastră şi a eficienţei acţiunilor pe care le-aţi desfăşurat în teritoriu", a specificat premierul.

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, prefectul Claudiu Iorga Palaz s-a deplasat în judeţ pentru a constata, la faţa locului, starea drumurilor. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a verificat drumurile judeţene Cobadin-Negreşti şi Cobadin Conacu şi a solicitat Primăriei Cobadin să aducă utilaje pentru a reda circulaţiei aceste trasee. Ulterior, Palaz a ajuns pe drumurile Medgidia-Ciocârlia şi Medgidia-Siminoc, iar în jurul orei 15.00 a confirmat că nici un drum judeţean nu era blocat. Referitor la atenţionarea codul galben ce a intrat în vigoare, prefectul ne-a asigurat că toată lumea este pregătită pentru a interveni şi nu vor exista probleme. Totuşi, el a solicitat conducătorilor auto participanţi la trafic să-şi echipeze maşinile corespunzător condiţiilor meteo anunţate şi specifice sezonului rece.

În altă ordine de idei, primul-ministru Emil Boc a solicitat conducerilor Consiliilor Judeţene să facă o analiză riguroasă a firmelor care au câştigat contractele de deszăpezire în sensul de a deţine utilaje care să facă faţă condiţiilor reale de iarnă. Pe baza concluziilor din teritoriu şi a propunerilor ce vor veni din partea autorităţilor judeţene şi nu numai, cadrul legislativ urmează a fi modificat astfel încât să nu se mai se poată înscrie la licitaţii firmele care nu au şi utilaje corespunzătoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii