Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UNPR Constanţa susţine revendicările personalului medical al SCJU

ro

20 Sep, 2010 04:24 918 Marime text
După ce la sfârşitul săptămânii trecute, peste 100 de cadre medicale, dar şi studenţi ai Universităţii „Ovidius" de la Facultatea de Medicină au protestat în faţa Spitalului Judeţean împotriva politizării excesive a unităţii spitaliceşti, reprezentanţii UNPR Constanţa transmit că se alătură şi ei revendicărilor.

„Filiala Constanţa a Uniunii Naţionale pentru Progresul României se alătură protestelor cadrelor universitare şi ale studenţilor Facultăţii de Medicină Constanţa, precum şi ale personalului medical din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa faţă de deciziile managerului Dan Căpăţână şi faţă de dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, măsuri care afectează atât calitatea actului medical, cât şi buna desfăşurare a învăţământului medical superior constănţean", se arată în comunicatul transmis ieri. Aceştia mai adaugă şi faptul că este inacceptabilă măsura de reducere a numărului de paturi de spital, desfiinţarea sau comasarea secţiilor clinice şi concentrarea lor în clădirea centrală a SCJU Constanţa, numirea, fără respectarea normelor legale, a şefilor de secţii, precum şi refuzul de a asigura spaţii pentru desfăşurarea cursurilor Facultăţii de Medicină.

Unul dintre senatorii UNPR, Sorin Chivu, membru în Comisia de Sănătate din Senatul României, a analizat memoriul înaintat de conducerea Universităţii „Ovidius" Constanţa şi de cea a Facultăţii de Medicină, prin prof. univ. dr. Victor Ciupină şi prof. univ. dr. Petru Bordei, şi a adresat, la începutul săptămânii trecute, în plenul Parlamentului României, o interpelare la adresa ministrului Sănătăţii, cu solicitarea de a întreprinde măsuri urgente pentru reglementarea acestei situaţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii