Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șantierul Mangalia cere să intre în insolvență! Liderul de sindicat Laurențiu Gobeajă – „Nu se agravează situația, este o măsură de protejare!“

ro

31 May, 2024 17:00 1202 Marime text

  
  • Cu privire la cererea Șantierului Mangalia de a intra în insolvență, liderul de sindicat Laurențiu Gobeajă, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că declanșarea procedurii de insolvență nu agravează situația în care se află compania.
  • „Declanșarea este pentru a se proteja societatea la deschiderea procedurii de insolvență și la alegerea administratorului judiciar. (...) Nu se agravează situația, este o măsură de protecție“, a mai adăugat Laurențiu Gobeajă.  
 
 
Societatea comercială Damen Shipyards Mangalia SA (Șantierul Mangalia) cere să intre în insolvență! Solicitarea vine la puțin timp după ce compania Damen Holding B.V., cu sediul în Țările de Jos, a investit Tribunalul Constanța cu o solicitare asemănătoare, vizată fiind tot compania Damen Shipyards Mangalia SA.
 
Cererea Damen Shipyards Mangalia a fost înregistrată pe rolul Tribunalul Constanţa, dosar 3753/118/2024, în materie faliment, cu obiect „deschiderea procedurii la cererea debitorului“. 
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Damen Shipyards Mangalia SA are calitatea de debitor.
 
Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Cu privire la cererea Șantierului Mangalia de a intra în insolvență, liderul de sindicat Laurențiu Gobeajă, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că declanșarea procedurii de insolvență nu agravează situația în care se află compania.  
 

„Declanșarea este pentru a se proteja societatea la deschiderea procedurii de insolvență și la alegerea administratorului judiciar. (...) Nu se agravează situația, este o măsură de protecție“, a mai adăugat Laurențiu Gobeajă.  

 
Amintim că zilele trecute compania Damen Holding B.V., cu sediul în Țările de Jos, a investit Tribunalul Constanța cu o solicitare prin intermediul căreia se cere intrarea în faliment a Damen Shipyards Mangalia SA (Șantierul Mangalia)!
 
Solicitarea companiei Damen se află pe rolul Tribunalului Constanțadosar 3688/118/2024, cu obiect „deschiderea procedurii la cererea creditorului“. Conform portalului instanțelor de judecată, părțile cauzei sunt Damen Holding B.V. cu domiciliul ales la Reff & Asociatii SPRL – creditor, dar și Damen Shipyards Mangalia SA – debitor.

Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 14 iunie 2024.  
 
Damen Shipyards Mangalia SA a fost înființată în anul 1997 și are sediul social în Mangalia, pe strada Portului nr. 1, având ca obiect de activitate construcția de nave și structuri plutitoare.
 
Acționar majoritar este Șantierul Naval 2 Mai SA, cu 51%, în timp ce compania olandeză Damen Holding BV deține 49%.
 
Din directorat fac parte Liana Laura Constantin, Jape Pravin Suresh și Sofien Lamiri (președinte).
 
În 2021, Damen Shipyards Mangalia SA a declarat 1.907 angajați, pierderi peste 77,98 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 552,48 de milioane de lei.
 
Șantierul Naval 2 Mai SA este controlat de Ministerul Economiei, cu 93.88781 %, de o Listă Persoane Fizice, cu 5.92 %, dar și Persoane Juridice, cu 0.19 %.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Oficial!
Se cere intrarea în faliment a Șantierului din Mangalia! Laurențiu Gobeajă, lider de sindicat - „Această știre reprezintă un șoc!“


 
Se cere intrarea în faliment a Șantierului din Mangalia! Angajații semnează o decizie de mărire a salariului și una privind șomajul tehnic
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii