Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

31 May, 2024 10:14 392 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
Nr.  din 175 din 31 mai 2024
 
Peste 1.500 de intervenții în ultimele 24 de ore
 
Ziua de ieri (30.05.2024), a fost una solicitantă pentru pompierii militari, care au intervenit pentru gestionarea celor 1.540 situații de urgență înregistrate la nivel național.
 
Ponderea cea mai mare a acestor misiuni o reprezintă cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, aproximativ 83%, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 1.282 persoane aflate în dificultate.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, salvatorii au localizat și lichidat 39 de incendii izbucnite la nivel național și au gestionat optim 7 cazuri care au presupus extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate în urma accidentelor rutiere.
 
Totodată, în acest interval de timp, colegii noștri au intervenit în 215 situații pentru salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, precum și în alte situații de urgență care puteau pune în pericol viețile și bunurile cetățenilor.
 
Datorită răspunsului eficient furnizat de către pompieri pe durata misiunilor desfășurate, 9 persoane aflate în situații critice au fost salvate.
 
În această perioadă, pentru protecția populației, prin intermediul sistemului RO-ALERT au fost transmise 9 mesaje de avertizare, 6 dintre acestea semnalând prezența animalelor sălbatice în județele Argeș (1), Brașov (3), Buzău (1) și Covasna (1), iar 3 mesaje au vizat posibilitatea producerii unor efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase, în localități din județele Bihor și Satu Mare.
 
Accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația de mobil DSU, disponibilă, gratuit, din App Store și Google Play, pentru a putea afla informații utile despre cum să preveniți sau cum să reacționați în cazul producerii unei situații de urgență!
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii