Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:59 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cetatean la Ziua Drapelului „Vine Barack Obama?" (galerie foto)

ro

27 Jun, 2009 02:27 1036 Marime text

cap_3.jpgOrganizare zero, ieri, la celebrarea Zilei Drapelului de pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa

Dacă în anii trecuţi Ziua Drapelului era sărbătorită cu mult mai mare fast şi oficialităţile locale, directori ai instituţiilor din municipiu se înghesuiau să ocupe un loc cât mai în faţă, ieri nimic nu s-a întâmplat conform aşteptărilor. 

Autorităţile locale nu au acordat niciun interes evenimentului. Organizarea celor de la prefectură a lăsat de dorit, cu jumătate de oră înainte de începerea ceremoniei aceştia nici măcar nu instalaseră aparatura necesară. Până şi membrii gărzii de onoare, ai jandarmeriei, ai ISU Dobrogea, ai Marinei Militare au tratat cu mult mai puţin interes evenimentul comparativ cu anul trecut.  Cât despre curioşi, aproape niciunul.

ziua_drapelului_69.jpgCât despre oficialităţile locale, nici măcar prefectul, Liviu Brăiloiu, nu a fost prezent la ceremonie, locul său fiind ţinut de subprefectul Mircea Iustian, care a rostit discursul specific evenimentelor de acest gen şi a prezentat onorul drapelului înălţat pe catarg. Monixa Coroiu, asistentă în cadrul Cabinetului prefectului a motivat absenţa şefului său spunându-ne că este plecat din localitate, după care a părăsit şi ea festivitatea. Pe lista absenţilor a mai figurat şi Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie, care obişnuia, anii trecuţi, să-şi facă simţită prezenţa. De altfel, potrivit unor surse neoficiale, ÎPS Teodosie fusese invitat şi îşi confirmase prezenţa însă, exact la momentul începerii ceremonialului, soborul de preoţi a anunţat că acesta nu va mai veni.

Vechii directori, mai conştiincioşi decât cei noi

Doar câţiva din şefii de deconcentrate rămaşi pe posturi au avut bunăvoinţa de a participa la eveniment. Elena Frâncu (Direcţia de Sport), Romulus Mincă (AJOFM), Florian Constantin (ITM), Francisc Paloşi (liderul regional al UDMR), Virgil Coman (directorul Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale), Mihaela Ristea (DGASPC), dar şi consulul Rusiei, Victor Demin, au fost doar câţiva dintre cei care au acordat jumătate de oră din timpul lor acţiunii organizate pe platoul Prefecturii Constanţa.

La ceremonialul militar şi religios au participat veterani de război, cadre în rezervă, dar şi membri ai Ligii Navale, un sobor de preoţi binecuvântând drapelul înainte de a fi înălţat. Manifestările s-au încheiat cu defilarea gărzii de onoare singurul moment de altfel care a trezit interesul celor prezenţi, dar şi a trecătorilor aflaţi la acel moment pe bulevardul Tomis.

Drapelul naţional a fost păstrat, în cursul nopţii de joi spre vineri în Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Petru şi Pavel", unde a fost sfinţit. La 26 iunie, în conformitate cu Legea 96/1998 privind proclamarea Zilei Drapelului Naţional şi Legea 75/1994 privind arborarea drapelului, se marchează însemnele de bază ale României ca stat naţional şi independent. În rest nimic. Doar un cetăţean rătăcit care ne întreba dacă vine Barack Obama, sau este ceva legat de moartea lui Michael Jackson. „Vine Barack Obama? Asta după ce a murit Michael Jackson", susţinea trecătorul curios.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii