Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:15 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taranistii din Mangalia se intorc in sediu

ro

16 Jan, 2010 03:08 1796 Marime text

taranisti1.jpgVeste bună pentru ţărăniştii din Mangalia. După ce anul trecut erau aruncaţi, cu bagaj cu tot, pe treptele sediului pe care îl deţineau pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 de ani buni, ieri, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, acestora li s-a făcut dreptate. Printr-un proiect de hotărâre (agreat doar de consilierii PD-L, PNL, PC şi PRM), PNŢCD Mangalia i s-a aprobat încheierea contractului de închiriere pentru o perioadă de cinci ani, potrivit legii 334/2006.

Scandalul sediului ţărăniştilor a început în luna februarie, când un grup de angajaţi ai primăriei au intrat în sediul organizaţiei locale a PNŢCD, în timp ce aici nu se afla niciun membru al filialei. La vremea respectivă, angajaţii primăriei afirmau că ţărăniştilor le-a expirat în septembrie, contractul de închiriere cu ADPP-ul şi că aceştia nu au mai făcut nicio solicitare de reînnoire al acestuia. Lucru însă infirmat de actele ţărăniştilor, care au o cerere de reînnoire cu data de 14 octombrie, dar şi o chitanţă doveditoare a faptului că aceştia şi-au achitat chiria pe aceeaşi lună la ADPP Mangalia.

Ţărăniştii din Mangalia se aflau, până ieri, în litigiu în instanţa constănţeană atât cu angajaţii ADPP, cât şi cu edilul suspendat Mihai Claudiu Tusac. Aceştia vor putea să reintre în sediul pe care îl deţineau de mai bine de zece ani numai cu condiţia ca, actuala instituţie găzduită de imobil, Protoieria Mangalia, să fie „tolerată" în spaţiu până când aleşii locali vor găsi o altă locaţie pentru feţele bisericeşti.

Tot ieri, s-a aprobat ca partidelor care deţin sedii închiriate de la primărie, să li se prelungească contractele de închiriere pentru cinci ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii