Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Si pe criza, deputatii cheltuiesc fara limite

ro

04 Nov, 2009 01:46 895 Marime text
cheltuieli_deputati_manuela_mitrea_27.jpgPotrivit datelor înscrise pe site-ul oficial al Camerei Deputaţilor, luna trecută, dintre toţi deputaţii constănţeni, Eduard Marin (PSD) şi Maria Stavrositu (PD-L) au cheltuit cei mai mulţi bani din vistieria statului.

Chiar dacă reprezentanţii de frunte ai ţării anunţă zi de zi că rezervele statului nu mai permit cheltuieli exagerate, îndemnându-i pe toţi să facă economii, se pare că nimeni nu ţine cont de acest aspect. Numai în luna septembrie, aleşii constănţeni trimişi în Parlamentul României au cheltuit, fiecare, sume variind între 12.877 lei şi 25.292 lei pe materiale de întreţinere a cabinetelor parlamentare din teritoriu şi salariile personalului, dar şi pe cazare în Capitală, teritoriu şi străinătate, precum şi pe deplasări. La capitolul cheltuieli pentru birouri parlamentare, cel mai mult a cheltuit deputatul democrat-liberal Constantin Chirilă - 12.588, sumă explicată de faptul că acesta deţine în teritoriu cinci birouri. Este urmat, la mică distanţă, de Eduard Martin şi Antonella Marinescu, care au cheltuit, fiecare, fix câte 12.498 lei. La polul opus se află pedelistul Zanfir Iorguş, care a fost mai reţinut şi a cheltuit doar 4.204 lei pentru birourile sale.

cheltuieli_deputati_maria_stavrositu_01.jpgCât priveşte banii pe care fiecare deputat în parte i-a folosit din vistieria statului, cel mai cheltuitor a fost Maria Stavrositu - 13.415 lei. Suma mare este explicată de faptul că parlamentarul s-a deplasat în străinătate, costurile legate de cazare şi transport umflând „nota de plată" a deputatului pe luna septembrie. Pe locul secund se află liberalul Mihai Lupu, cu 12.666 lei, urmat la egalitate de social-democraţii Eduard Martin şi Antonella Marinescu, care n-au fost deloc strânşi la pungă şi au folosit, fiecare, câte 12.498 lei. Aleşii constănţeni trimişi în Parlamentul ţării sunt urmaţi, în ordine, de Matei Brătianu (PSD) - 12.106 lei, Ibram Iusein (UDTR) - 7.990 lei, Gheorghe Dragomir (PNL) - 7.268 lei, Cristina Dumitrache (PSD) - 7.060 lei, Amet Aledin (UDTTMR) - 6.756 lei şi Zanfir Iorguş (PD-L) - 4.204 lei. La capătul clasamentului se află Manuela Mitrea, care, în septembrie, a cheltuit doar 1.668 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii