Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorii constanteni vor transparenta in cheltuirea propriilor venituri

ro

06 Feb, 2010 06:28 967 Marime text
Punerea în aplicare a propunerii avansate de organizaţii ale societăţii civile conform căreia, lunar, cheltuielile parlamentarilor să fie făcute publice, a început să deranjeze aleşii noştri. Deocamdată, reacţii adverse s-au semnalat în Senat.

În ultima şedinţă a conducerii Senatului mai multe voci senatoriale s-au pronunţat împotriva acestei măsuri propunând o transparenţă trunchiată. Astfel, senatorii nu mai vor publicarea pe site a cheltuielilor individuale lunare (n.r. cheltuieli cu transport, cazare şi birou parlamentar), subiect ce este atent urmărit de mass-media. În acest context, unii parlamentari din Camera Superioară au solicitat secretarului general Ion Moraru, persoana însărcinată să se ocupe de site-ul Senatului, să publice doar cheltuielile comune ale aleşilor.

Senatorul PD-L Mircea Banias se numără printre parlamentarii pe care nu-i deranjează ca sumele cheltuite lunar să fie făcute publice, cu atât mai mult cu cât sunt suportate din bugetul de stat, deci din banii contribuabililor. „Cheltuielile parlamentarilor să fie făcute publice cât mai transparent", a subliniat senatorul democrat-liberal.

Colegul său liberal, liderul grupului parlamentar PNL din Senat, Puiu Haşotti, a subscris opiniei exprimate anterior. „Corect este să existe rubrici pentru fiecare cheltuială a fiecărui senator. Nu per total, cu rubrici pentru fiecare cheltuială", a declarat Haşotti.

Nici social-democratul Nicolae Moga nu preferă „secretizarea" cheltuielilor individuale ale senatorilor.

„Eu sunt de principiul ca toate cheltuielile să fie trecute transparent, nu la comun. Cine vrea să ascundă cheltuielile e treaba lor, eu nu sunt de acord", a specificat senatorul PSD din Colegiul 2 din Circumscripţia Electorală nr. 14 Constanţa, Nicolae Moga.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • doru 06 Feb, 2010 11:47 Da..vorbeste Banias de transparenta. El care a cheltuit cei mai multi bani.. Probabil ca a bagat mina si in astia, ca la asta se pricepe. Cum s-a priceput si sa bage mina in banii de campanie si apoi sa ia spagi pentru functii. Un spagar marunt, marunt, asta e Banias.