Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:49 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se modifică taxele pentru cununia civilă

ro

11 Dec, 2010 00:00 8070 Marime text

7_taxa_cununie_-_Casa_Casatoriilor.jpgPotrivit hotărârii de Consiliu Local Municipal Constanţa cu privire la stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2011, în următorul an se vor majora taxele referitoare la activitatea de stare civilă: taxa pentru oficierea căsătoriei, taxele pentru înregistrarea în actele de stare civilă a documentelor de desfacere a căsătoriei, de schimbare a numelui precum şi taxele pentru eliberarea diferitelor certificate distruse sau pierdute.

Astfel, cei care se vor căsători în 2011 în zilele nelucrătoare vor fi nevoiţi să achite 200 de lei, în loc de 59 de lei cât era până acum. De altfel, la Constanţa, nici nu s-au mai oficiat de mai bine de jumătate de an căsătorii în week-end, pentru că salariaţii Serviciului de Stare Civilă nu au mai vrut să efectueze ore suplimentare, cum sunt considerate cele de sâmbătă şi duminică, în condiţiile în care nu erau plătiţi.

Taxa pentru oficierea preferenţială a căsătoriei, care era de 44 de lei în 2010, nu mai este prevăzută în hotărârea pentru 2011. S-a stabilit însă o taxă pentru încheierea căsătoriei înainte de expirarea termenului de zece zile prin lege, care este de 150 de lei. Taxa pentru eliberarea la cerere a formularului pentru deschiderea procedurii succesorale a rămas doi lei.
În hotărâre este cuprinsă şi taxa referitoare la perceperea unei sume semnificative pentru cei care doresc să-şi oficieze cununia civilă în alt loc decât Starea Civilă. Aceştia vor trebui să achite nici mai mult, nici mai puţin de 1.500 de lei. Taxa pentru înregistrarea la cerere în actele de stare civilă a schimbării numelui şi a sexului s-a scumpit u doi lei, ajungând la 13 lei. Faţă de anul în curs, în 2011, vom achita doi lei pentru fiecare dintre următoarele demersuri pe care vrem să le întreprindem: taxa pentru eliberarea certificatelor, adeverinţelor şi a altor înscrisuri prin care se atestă un fapt sau o situaţie, cu excepţia actelor pentru care se plăteşte o taxă extrajudiciară de timbru mai mare, taxa pentru înregistrarea la cerere în actele de stare civilă a desfacerii căsătoriei, taxa de transcriere în registrele de stare civilă române a actelor de stare civilă întocmite de autorităţile străine, taxa pentru reconstituirea şi întocmirea ulterioară la cerere a actelor de stare civilă şi taxa privind eliberarea altor certificate de stare civilă în locul celor pierdute, sustrase, distruse sau deteriorate. Menţionăm că anul trecut pentru taxele enumerate mai sus s-a perceput o taxă de doi lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii