Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salariile directorilor de la ACN si APMC raman plafonate

ro

26 Mar, 2010 02:41 2545 Marime text
cap_6.jpgScandalul salariilor astronomice, pe care directorii companiilor de stat le primeau până acum ceva vreme, este pe cale să se aplaneze. Executivul a decis miercuri, ca pe tot parcursul anului 2010, directorii companiilor de stat să primească salarii plafonate la nivelul celor pe care le au secretarii de stat, adică 4.800 de lei net, prelungind astfel ordonanţa de urgenţă care limita aceste cheltuieli.

De pe lista salariilor astronomice făcută publică la sfârşitul lunii februarie, făcea parte şi leafa directorului de la CNAPMC, Ioan Bălan, care ar fi avut de la 1 iulie, salariul pentru activitatea desfăşurată, de 20.800 de lei.

salarii_directori_-_ioan_balan.jpgNu mai departe de începutul anului, toată mass-media vuia la auzul veştii că, în cazul în care executivul nu se va preocupa de prelungirea ordonanţei prin care plafonează salariile directorilor cu capital sau patrimoniu de stat din subordinea MTI, de la 1 iulie, aceştia vor beneficia în continuare de lefuri grase. Numai că, în actualul context economic, când pensiile şi salariile au fost îngheţate, o astfel de decizie era firesc să fie adoptată şi în cazul directorilor şi consiliilor de administraţie. De asemenea, s-a decis ca membrii consiliilor de administraţie ale societăţilor cu capital parţial sau majoritar de stat să primeascăpe tot parcursul anului 2009,o indemnizaţie egală cu 1% dinremuneraţia directorilor sau preşedinţilor consiliilor de administraţie - respectiv48 de lei. Înainte de această măsură,indemnizaţia membrului CA era de 20% din cea a directorului.

La momentul abordării subiectului de pe lista directorilor care ar fi trebuit să beneficieze de salarii de sute de milioane de lei făcea parte, pe lângă cei de la CFR Marfă, CNADNR, ori ROMATSA şi directorul general al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, Ioan Bălan, cotat cu un salariu de 20.800 de lei. Contactat telefonic la acel moment, şeful CN APMC a susţinut că nu a avut niciodată acest salariu, de când se află la conducerea companiei.

În aceeaşi categorie, a directorilor care ar fi avut norocul să câştige lună de lună cel puţin 20.800 de lei, ca şi colegul său de la CNAPMC, este Valentin Zeicu, de la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nicolaii 26 Mar, 2010 15:29 salariul unui secretar de stat pana la 30 iunie 2010 este de 6691 lei!Cred sincer ca este bataie de joc ca un director general de companie nationala sa fie salarizat doar la acest nivel,avand in raspundere miliarde de euro!