Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să nu fie vorbe Primăria mută servicii la City Mall de dragul cetăţenilor

ro

28 Oct, 2010 00:00 2061 Marime text
primaria_city.jpgÎncet, încet, Primăria Constanţa se mută în mall

Chiar dacă ieri trebuia să aibă loc deschiderea oficială a noului sediu al primăriei al Centrului de Informare de la City Park Mall, conducerea mall-ului a decis ca evenimentul să se amâne până lunea viitoare, pe 1 noiembrie pentru că spaţiul în care va funcţiona Serviciul pentru Evidenţa Populaţiei nu a fost încă amenajat.

"Pentru că este un spaţiu mult mai civilizat", ne explica zilele trecute viceprimarul Decebal Făgădău ca motivaţie a faptului că primăria a decis mutarea Centrului de Informare de pe strada Ecaterina Varga la Sky Level din City Park. Ieri'b8 la ora 11.00 când ar fi trebuit să aibă loc deschiderea oficială a spaţiului, ajunşi la faţa locului, directorul mall-ului Sorin Scântei ne-a declarat că evenimentul s-a amânat până pe 1 noiembrie când se va deschide şi Serviciul pentru Evidenţa Populaţiei, spaţiu aflat lângă Centrul de Informare. Mutat de pe Ecaterina Varga, centrul de informare cetăţeni s-a deschis încă de la începutul săptămânii, chiar dacă mulţi nu ştiu despre această mutare. "Am dat informări şi în presă iar la sediul de pe Ecaterina Varga la intrare este un anunţ care spune că ne-am mutat aici", ne-a declarat Carmen Puşcaşi, referent în cadrul Serviciului Centrul de Informare Cetăţeni. Într-adevăr, spaţiul în care este amenajat Centrul este mult mai luxos faţă de cel în care funcţiona până acum însă nu foarte spaţios. "Nu mai avem omul şi direcţia după ce s-au făcut restructurări. Acum se întâmplă că la un birou se furnizează date despre mai multe direcţii din cadrul primăriei. Ne-am mutat ca să facem loc subvenţiilor pentru RADET cu 1.400 de asociaţii care vor veni să depună cererile pentru subvenţii. Toţi oamenii de pe Ecaterina Varga au venit aici", a mai adăugat Puşcaşi. De altfel, printr-un anunţ dat ieri în unul din cotidienele locale se menţiona faptul că Centrul de Informare Cetăţeni va funcţiona la City Mall începând din 1 noiembrie, când în realitate aici se desfăşoară activitatea cu publicul încă de la începutul săptămânii. Directorul mall-ului Sorin Scântei ne-a declarat că primăria nu plăteşte nicio chirie pentru faptul că foloseşte spaţiile mall-ului pentru că "au contract de comodat". Cât despre perioada în care îşi vor avea sediul aici cele două direcţii din cadrul primăriei, dar şi cel a SPIT Constanţa, care funcţionează deja de ceva vreme, Scântei ne-a declarat că el speră că serviciile vor funcţiona pentru o perioadă cât mai lungă în mall-ul pe care îl administrează. primaria_city_2.jpg

Dacă Centrul de Informare Cetăţeni funcţionează deja de trei zile, la amenajarea spaţiului unde va fi Serviciul public pentru Evidenţa Populaţiei Constanţa se lucra ieri de zor. Câţiva muncitori lucrau în interiorul mall-ului iar alţii lipeau autocolantele cu sigla serviciului ce va funcţiona acolo. Şi aici, începând de săptămâna viitoare va funcţiona serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor Constanţa, sediu unde se vor primi şi se vor restitui acte de identitate. La vechiul sediu din strada Ştefan cel Mare nr. 103 se vor mai primi documente pentru eliberarea cărţilor de identitate şi s-au mai eliberat acte până ieri, urmând ca azi şi mâine activitatea cu publicul să fie închisă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii