Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raport la un an si jumatate in Parlament Cine sunt cei mai guralivi deputati constanteni

ro

22 Jun, 2010 02:46 1299 Marime text
amet_aledin.jpgDin cei 12 deputaţi de la malul mării, cel mai mult a luat cuvântul, de când a fost ales, deputatul UDTTMR, Amet Aledin, care, din cele 88 de luări de cuvânt din plen, în 71 de şedinţe, 58 au fost vorbite iar restul scrise.

La un an şi jumătate de când au intrat pe băncile Parlamentului, deputaţii constănţeni nu s-au remarcat în mod deosebit în ceea ce priveşte discursurile pe care le-au ţinut în faţa colegilor.

Nu mai departe de zilele trecute, presa centrală analiza modul cum cei mai guralivi senatori şi deputaţi din această legislatură se remarcă mai bine în faţa camerelor de luat vederi decât în faţa colegilor din Parlament. În topul celor mai tăcuţi deputaţi apăreau cei ai PDL-ului, urmaţi de social-democraţi şi de liberali.

La Constanţa însă, situaţia este inversă. În topul celor mai vorbăreţi deputaţi sunt democrat-liberalii, iar la coada clasamentului se află social-democraţii. Din toţi cei 12 deputaţi de Constanţa, lider este deputatul minorităţilor, al UDTTMR, Amet Aledin. În cele 88 de luări de cuvânt pe care le-a avut în plenul Parlamentului, în 71 de şedinţe, deputatul a vorbit în total mai bine de o oră, spre deosebire de unii dintre colegii săi care nu au reuşit să treacă pragul de un minut.

Descrescător, locul doi este ocupat de democrat-liberalul Constantin Chirilă care în cele 43 de luări de cuvânt pe care le-a avut (în 37 de şedinţe) a vorbit colegilor de cinci ori, în total 17 minute, restul luărilor de cuvânt fiind scrise.

Pedelistul este urmat de colegul său liberal, Gheorghe Dragomir, care de la preluarea mandatului de deputat a luat cuvântul de 45 de ori, în tot atâtea şedinţe, 40 au fost în scris în vreme ce restul au fost vorbiri, în total 24 de minute, în afara celor 30 de secunde când a depus jurământul. Printre democrat-liberali apare şi un pesedist, Manuela Mitrea, care, deşi apare cu 25 de luări de cuvânt în 24 de şedinţe, 24 au fost în scris, doar una dintre ele fiind vorbită - de un minut şi 32 de secunde.

Mitrea este urmată la acest capitol de colegul democrat-liberal Zanfir Iorguş, care a reuşit să iasă în faţa colegilor săi de trei ori, chiar dacă a avut 20 de luări de cuvânt - în 17 şedinţe, diferenţa fiind declaraţii scrise. Şi Maria Stavrositu a reuşit să atragă atenţia colegilor săi de patru ori, când s-a adresat de la tribuna Parlamentului, restul, până la 19 luări de cuvânt, în 17 şedinţe, fiind în scris.

Tăcerea, la mare căutare în plen

 

Jumătate din cei aleşi de constănţeni în Parlamentul ţării s-au remarcat de cel mult două ori în faţa colegilor din Plen. De pe lista codaşilor la acest capitol fac parte, în ordine, Matei Brătianu (PSD), Ibram Iusein (UDTR), Antonella Marinescu (PSD). Brătianu a reuşit să vorbească 3.33 de minute în două şedinţe (restul de două declaraţii fiind în scris), Marinescu a transmis doar două declaraţii în scris, în vreme ce colegul său Martin a vorbit o singură dată, în total 2.35 minute. Spre deosebire de colegul său de la minorităţi, Ibram Iusein nu a reuşit să vorbească decât 1.31 minute, având de asemenea o declaraţie scrisă transmisă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii