Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJA Constanţa va moderniza sistemul de alimentare cu apă de la Predeal

ro

16 Nov, 2012 01:20 2912 Marime text
Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare susţinute de Consiliul Judeţean Constanţa care s-a desfăşurat ieri, la sediul Bibliotecii Judeţene, a fost aprobat printre altele un proiect cu privire la aderarea oraşului Predeal, judeţul Braşov, la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Apă - Canal Constanţa". Judeţul Braşov este cel de-al optulea judeţ care a intrat în această asociaţie.

„După cum ştiţi, RAJA, Consiliul Judeţean şi autorităţile locale din judeţul Constanţa desfăşoară un program pe fonduri europene în valoare de aproximativ un sfert de miliard de euro. Până acum activitatea s-a desfăşurat în şapte judeţe, astăzi fiind aprobată aderarea celui de-al optulea judeţ, Braşov. Amintesc că vorbim de unul dintre cele mai mari programe de apă şi canalizare din România, care se derulează prin Regia Judeţeană de Apă. RAJA şi noi, reprezentanţii Consiliului Judeţean, cu multe eforturi, am reuşit să accesăm şi să demarăm un program de astfel de anvergură, dovedind că şi companiile româneşti manageriate corect pot să facă performanţă şi vă spun că este mare performanţă să lucrezi apă şi canal şi în alte judeţe", a precizat Nicuşor Constantinescu în cadrul şedinţei de ieri. Şeful CJC a apreciat că RAJA desfăşoară o campanie de dezvoltare a infrastructurii de apă-canal şi peste Prut, susţinând că RAJA este prima companie care face acest lucru peste Prut după anul 1989. „Eu sunt mândru că am reuşit să transformăm o campanie (n.r. RAJA) care în 2004 era în pragul falimentului într-una profitabilă şi eficientă, care lucrează nu numai în judeţul Constanţa, în Dobrogea, ci în toată România şi peste Prut", a subliniat şeful CJC.

Amintim că SC RAJA SA Constanţa a semnat în 2010, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene constănţene, contractul de împrumut cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, prin care operatorul regional în domeniul alimentării cu apa va primi cofinanţarea pentru proiectul „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în regiunea Constanţa - Ialomiţa".
Împrumutul de 200 de milioane de euro, reprezentând cofinanţarea SC RAJA SA, a fost dat la trei luni de la începerea discuţiilor între cele două părţi, iar condiţiile de acordare a acestuia au fost unele dintre cele mai avantajoase. Proiectul este cu atât mai important cu cât este unic în România prin mărimea şi amploarea lui, beneficiarii acestuia fiind numeroase unităţi administrativ-teritoriale din mai multe judeţe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii