Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul din Medgidia, la judecata cu prefectul pentru o decizie anulata de instanta

ro

16 Jun, 2010 03:16 1891 Marime text
cap_8.jpgMarian Iordache, primarul oraşului Medgidia, a declarat recurs la decizia dată de instanţa constănţeană pe 26 ianuarie 2010, prin care anula dispoziţia primarului care viza delegarea directorului executiv Mariana Arsene să preia toate atribuţiile secretarului municipiului Rodica Trăistaru.

În urmă cu două zile, la Tribunalul Constanţa, la instanţa de contencios-administrativ, era înregistrat dosarul numărul 6807/118/2009 prin care pârâtul - primarul municipiului Medgidia - declara recurs reclamantului - instituţia Prefectului Judeţului Constanţa, prin prefectul Claudiu Palaz, pentru anularea unui act administrativ. Potrivit celor declarate de jurista primăriei, Nefrim Geafar, actul anulat vizează dispoziţia nr. 1110/28.02.2009, dată de primar, cu privire la delegarea directorului executiv din cadrul Direcţiei Administraţie Publică Locală, Mariana Arsene, tuturor atribuţiilor ce revin secretarului municipiului Rodica Trăistaru, în perioada cât aceasta lipseşte din instituţie. „Dispoziţia a fost dată cu valabilitate de la 2 martie 2009. Noi am declarat recurs sentinţei civile nr. 38/26.01.2010 pentru că textul de lege invocat, art. 91, al. 3 din legea 188/1999, nu este cel corect. Nu s-a făcut o mutare a unei persoane pe altă funcţie ci s-a făcut o delegare". În plus, jurista a mai declarat că instituţia prefectului a pus accent, în demersul de acţionare în instanţă, şi pe faptul că înlocuitoarea secretarului municipiul nu avea facultatea de Drept ci pe cea de Administraţie Publică. „Noi am făcut recurs pe 29 aprilie, sper să se facă dreptate", a mai adăugat jurista.

În replică, prefectul Claudiu Palaz a susţinut că autorităţile locale nu aveau voie să delege atribuţiile. „Decizia instanţei este corectă. Eu ştiam dosarul încheiat. Motivaţiile lor nu există, instanţa a analizat corect, iar dacă vedeţi dosarul, veţi observa că invocarea nelegalităţii este argumentată. Nu este permisă delegarea atribuţiilor secretarului municipiului".

Primul termen de judecată a recursului a fost stabilit pentru 23 septembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii