Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria a uitat de Ziua Unirii

ro

25 Jan, 2010 02:29 3880 Marime text

soldati1_.jpgMangalioţii au preferat să stea acasă, la caldură, de Ziua Unirii Principatelor Române. La numai puţin de -17 grade Celsius, în Piaţa Revoluţiei, alături de militarii Garnizoanei Mangalia nu au fost prezenţi decât circa 30 de cetăţeni, alături de un singur consilier local, în timp ce primăria nu şi-a trimis nici măcar un reprezentant care să onoreze manifestarea prilejuită de Ziua Unirii.

soldati2_.jpgDin cauza frigului, unuia dintre soldaţi i s-a făcut rău, acestuia acordându-i-se primul ajutor şi fiind transportat la căldură.
Comandantul Garnizoanei Mangalia, cmdr. dr. Vergil Moraru şi directorul Muzeului de Arheologie „Callatis", cercetător ştiinţific dr. Sorin Marcel Colesniuc, au prezentat importanţa istorică pe care actul de la 24 ianuarie 1859 l-a avut în conştiinţa naţională. La final, militarii Garnizoanei Mangalia au defilat prin Piaţa Revoluţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • 666 25 Jan, 2010 11:54 tusi, asa de matinal pe presa?
  • Nu ZAU! 25 Jan, 2010 09:51 Cine a primit invitatia: Minca sau Tusac?! Cred ca primul. Atunci de ce nu si-a facut aparitia?! Tusac abia a revenit si are de deszapazit tot orasul, nu cred ca avea timp, ca au avut altii grija sa-i dea de lucru: orasul este acoperit de gheata si zapada! Plus varza din documentele Primariei! Sigur ca ii pare rau ca nu a fost alaturi de Armata Romana la 150 de ani de la Mica Unire, dar si ceilalti s-au dat la fund repede. Unde era domnul deputat Iorgus, care altfel era primul la orice manifestare?!