Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima filiala PNL din judet unde vor avea loc alegeri

ro

10 Feb, 2010 02:53 1929 Marime text
fili_pnl_des.jpgPNL Mangalia va fi prima filială din judeţul Constanţa unde, imediat după Congresul Partidului Naţional Liberal, vor avea loc alegeri pentru conducerea organizaţiei. Liderul local, Viorel Oleniuc, a propus, la Delegaţia Permanentă a PNL, ca, imediat după congresul ce va avea loc în perioada 5-7 martie, la Bucureşti, Mangalia să fie printre primele filiale ce vor organiza alegeri pentru desemnarea şefului filialei.

„Am mai propus, totodată, şi o modificare a statutului PNL: aceea ca fiecare preşedinte ales, indiferent de nivel, să nu poată să candideze la mai mult de două mandate. Această prevedere exista în statutul iniţial al partidului, dar ea a fost, pe parcurs, eliminată", ne-a declarat Viorel Oleniuc.

În această idee, Viorel Oleniuc spune că nu va mai candida la preşedinţia filialei Mangalia, lucru pe care, de altfel, l-a afirmat şi în cursul anului trecut. Până în prezent, pentru şefia PNL Mangalia s-au înscris doi candidaţi: consilierul local Sorin Andrei şi profesorul Sorin Mihai, însă se pare că lista nu este închisă, cel puţin încă un candidat urmând să îşi anunţe dorinţa de a prelua funcţia respectivă. Potrivit vechiului statut şi, dacă la congres nu vor avea loc modificări majore în statutul partidului un membru îşi poate anunţa candidatura cu numai 48 de ore înaintea scrutinului.

Între timp, liderul actual, Viorel Oleniuc, spune că „apele" din PNL Mangalia s-au liniştit mult faţă de anul trecut, o serie de simpatizanţi ai actualului primar renunţând la carnetul de partid. „PNL Mangalia a demonstrat că îşi poate alege singur atât preşedintele, cât şi membrii din birou. Mai mult, ne bucurăm că am rezistat presiunilor făcute de primărie, prin care urma să ne pierdem sediul şi că am reuşit să facem faţă intervenţiilor de la toate nivelele prin care se urmărea discreditarea noastră", conchide Oleniuc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sile this Millennium 10 Feb, 2010 12:48 Crin Adolfica liberal la curtea gazarului patrician Amintiri din relitatea liberala ,the last act ! PS Following P.N.T.-C.D