Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregatiri pentru sezonul estival 2003

ro

20 Nov, 2002 00:00 902 Marime text

Tarifele maximale pentru sezon si extrasezon vor fi, anul viitor, in euro

Hotelul Riviera, unul dintre cele mai mari hoteluri din statiunea Mamaia, va fi preluat de unul dintre cele mai dezvoltate lanturi hoteliere din Spania

Pregatirile pentru noul sezon estival din anul 2003 vor fi demarate in perioada imediat urmatoare. Conform declaratiilor ministrului Turismului, Dan Matei Agathon, hotelul Riviera, printre cele mai mari hoteluri din statiunea Mamaia, va fi preluat de unul dintre cele mai dezvoltate lanturi hoteliere din Spania, care detine peste 100 de hoteluri cu o capacitate de cazare de 20.000 de locuri."Intrarea, in premiera, a lantului RIU, care a preluat acest hotel, apartinand celui mai mare tour-operator european TUI, in turismul romanesc, dupa "modelul litoralului bulgaresc", reprezinta recunoasterea internationala a eforturilor Guvernului Romaniei pentru relansarea in forta a turismului si intrarea noastra in lumea buna a turismului international", a afirmat Dan Matei-Agathon.Investitia este de circa 2 milioane de euro, pentru care hotelul va ceda o parte din profit. Personalul care va lucra in hotelul din statiunea Mamaia va fi selectat in luna ianuarie si va beneficia de cursuri de specializare in Spania. "Lucrarile au inceput deja, acestea constand in recompartimentarea hotelului, a restaurantului, modernizarea bailor, inlocuirea mobilierului din camere, introducerea aerului conditionat si refacerea piscinei", a declarat Agathon.

Ghidul hotelurilor pe anul 2003 va aparea pe piata

Ministerul Turismului va scoate pe piata un ghid al hotelurilor din Romania, in Hotararea Guvernului Romaniei nr. 805/2001 privind unele masuri de informare asupra tarifelor maximale pentru serviciile de cazare in structurile de primire turistica, avand functiuni de cazare turistica la turismul neorganizat. Ghidul va cuprinde, pe langa informatiile necesare de identificare a fiecarui hotel autorizat, cu facilitatile de care dispune, si tarifele maximale practicate de acestea. Editia pentru anul 2003 este a doua realizata pana in prezent in noua structura si cuprinde 686 hoteluri ordonate, astfel incat sa poata fi accesate cu usurinta. Simbolurile grafice utilizate sunt in concordanta cu cele existente in Uniunea Europeana, iar tarifele maximale pentru sezon si extrasezon (cele ce vor fi afisate la receptie in anul 2003) vor fi in euro, fapt ce face ca si din acest punct de vedere ghidul hotelier sa fie compatibil cu cele utilizate in restul spatiului european. Aceasta editie a ghidului reflecta transformarile extrem de rapide si benefice din hotelaria romaneasca aparute in ultimul an. "Putem da ca exemplu schimbarile intervenite la Mamaia, statiune in care, numai in aceasta vara, au fost realizate 3 hoteluri de 5 stele, primele de asemenea categorie din afara Bucurestiului. Si numarul hotelurilor de 4 stele a crescut de la 17 la 31, iar a celor de 3 stele de la 112 la 136", se arata intr-un comunicat al Ministerului Turismului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii