Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ping-pong cu lista UDMR pentru deconcentrate

ro

05 Mar, 2010 02:36 1907 Marime text
cap_3.jpgÎn vreme ce udemeriştii susţin că lista cu instituţiile deconcentrate a fost aprobată de BPJ-ul PD-L-ului şi că urmează de la o zi la alta să se semneze protocolul de colaborare la nivel local, purtătorul de cuvânt al PD-L, Mihai Petre, susţine că discuţia de săptămâna trecută privind lista a fost una doar de principiu şi că aprobarea propriu-zisă a listei se va face în perioada următoare.

După ce în urmă cu o săptămână, democrat-liberalii au fost de acord cu cerinţele udemeriştilor referitoare la funcţiile de conducere ori de adjunct în şapte instituţii deconcentrate constănţene, se pare că cei doi lideri de organizaţii, Mircea Banias - PD-L şi Francisc Paloşi - UDMR, sunt pe cale să definitiveze şi scriptic, nu numai verbal, protocolul de colaborare la nivelul instituţiilor deconcentrate. Cel puţin aceasta este varianta pe care cel din urmă lider o susţine, după ultimele discuţii pe care le-a avut cu partenerul de coaliţie.

Paloşi preciza, în urmă cu câteva zile, că odată cu definitivarea modificărilor la statutul funcţionarilor publici şi adoptarea acestora de forul decizional, Camera Deputaţilor, se va semna şi înţelegerea cu partenerii de guvernare pedelişti la nivelul judeţului Constanţa. „A rămas să ne întâlnim zilele acestea pentru a încheia socotelile. În fond, am ajuns la un acord şi trebuie să se respecte până la capăt", a susţinut Paloşi. Acesta însă a lăsat şi un semn de întrebare în ceea ce priveşte lista şi numele convenite săptămâna trecută, cu instituţiile deconcentrate care vor reveni UDMR-ului. Nu este exclus însă, ca pretenţiile democrat-liberalilor să se înăsprească, cu atât mai mult cu cât, membrii Biroului Permanent Judeţean nu au fost deloc încântaţi de pretenţiile udemeriştilor.

palosi_-_mihai_petre_01.jpgMihai Petre: „UDMR nu are dreptul la funcţii de conducere"

Secretarul general al PD-L Constanţa, Mihai Petre, a declarat că nu se poate semna deocamdată nimic pe motiv că lista nu a fost aprobată de Biroul Permanent al organizaţiei judeţene. El a lăsat să se înţeleagă că pentru numirile pe funcţiile solicitate de UDMR este nevoie şi de votul BPJ al PD-L. Petre a precizat că el a fost cel care, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean de săptămâna trecută, a spus că reprezentanţilor UDMR n-ar trebui să le revină nicio funcţie de conducere. „Având în vedere procentul de zero şi un pic pe care l-a obţinut UDMR la alegeri, pe plan local, nu cred că li se cuvine nicio funcţie de conducere. În eşalonul doi poate, adică de la funcţii de adjunct în jos", a apreciat Mihai Petre. El a adăugat că nu crede ca săptămâna aceasta, să se semneze vreun protocol între PD-L şi UDMR la Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii