Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru ca nu vrea suspendare, Tusac cheama la reconciliere si la... sedinte ordinare (document)

ro

11 Dec, 2009 01:59 2249 Marime text
dsc_2995.jpgDupă ce a înfierat, cu patos, modul în care s-au derulat alegerile la nivel local în turul al II-lea al prezidenţialelor, primarul Mihai Claudiu Tusac - cel care, în numai o zi s-a ales cu 27 de dosare penale pentru faptul că a intrat în secţii în timpul votării - a atins ieri, într-o conferinţă de presă punctul cel mai sensibil în ceea ce-l priveşte: potenţiala suspendare a sa din funcţia de primar.

Deşi îl consideră pe Claudiu Palaz drept „unul dintre cei mai buni profesionişti ai judeţului" şi că, până în prezent „acesta s-a comportat normal când am avut contact cu el în problemele de servici", Tusac spune că orice gen de suspendare al său nu poate fi decât un act ilegal. În favoarea sa, primarul Mangaliei a adus mai multe documente, e drept, destul de tardive.

Astfel, secretarul primăriei, Daniel Vlădeascu, a trimis în urmă cu numai două zile o adresă prin care arată că, potrivit legilor în vigoare edilul-şef al oraşului nu se află în incompatibilitate cu funcţia pe care o are. Alături de aceasta, Vlădescu a anexat o declaraţie pe propria răspundere a primarului, datată 8 decembrie 2009, în care acesta afirmă că niciuna dintre acuzele ce i se aduc şi care crează starea de incompatibilitate nu mai sunt în vigoare.

Este vorba despre o demisie a lui Tusac din Adunarea Generală a Acţionarilor din SC RAJA SA Constanţa, începând cu 24 iunie 2009, precum şi o a doua demisie, cu aceeaşi dată, din funcţia de reprezentant al CL în Adunarea Generală a Asociaţiilor din SC Administrarea Parcului Industrial Mangalia SRL. Din păcate, se pare că perioada cuprinsă între adoptarea hotărârilor de consiliu (3 noiembrie 2008 şi 26 iulie 2008) şi demisia primarului va cântări greu în balanţa deciziei prefectului Claudiu Palaz, întrucât această perioadă edilul a fost, totuşi, incompatibil.

dsc_2999.jpgLuptele locale între politicieni văzute de Tusac ca o „hârjoană"

„M-am plictisit să mă înjure ceilalţi colegi politici din Mangalia, m-am săturat să vorbim urât prin ziare. Nu e normal să suspenzi un primar: să muncească fiecare dintre ei şi la următoarele alegeri să-mi ia fotoliul de primar. Că sunt gras, slab, nu mai contează, sunt primar. Noi ne hârjonim între noi, în timp ce populaţia e moartă", afirmă Tusac, care a lansat şi ultima „bombă" (aşteptată, e drept, după discursul său): retrage procesul cu Consiliul Local şi convoacă o şedinţă de consiliu ordinară.

„Dacă nici de data asta nu vin la şedinţă, eu nu mai am ce face", a mai spus Tusac, după ce a recunoscut că „ultima" convocare a fost făcută... în decembrie anul trecut. Pe ordinea de zi a şedinţei figurează 52 de proiecte de hotărâre. Dintre acestea, însă, niciunul nu a trecut prin comisiile de specialitate aprobate la începutul anului, deci nu pot intra, automat, în şedinţă.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dreptatr adevar 11 Dec, 2009 16:41 jos mafia rosir .Este tarziu domnuke TUSAC PA LASANE CA AVEM TREABA.