Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL, la a treia reuniune a Colegiului Director în 2012 Gigi Chiru - „Merg pe mâna lui Blaga, n-am niciun dubiu"

ro

18 Jun, 2012 01:00 1213 Marime text

ConstantailsustinepeBlaga-ChiruBlaga.jpgColegiul Naţional Director al PDL s-a întrunit ieri după-amiază la Palatul Parlamentului. Evenimentul vine în continuarea Colegiului Director Naţional al PDL ţinut în urmă cu trei zile. Cu acel prilej, preşedintele Partidului Democrat Liberal şi întreg Biroul Permanent Naţional şi-au prezentat demisiile. De asemenea, este pentru a treia oară când Colegiul se întruneşte anul acesta.

Precedenta reuniune a Colegiului Naţional Director al PDL a avut loc la 5 martie 2012, ocazie cu care a fost adoptată o rezoluţie privind modificarea Constituţiei în sensul trecerii la Parlamentul unicameral cu un număr de 300 de parlamentari. La finele Colegiului de săptămâna trecută, Emil Boc a declarat că în perioada următoare PDL va avea doar o structură de conducere interimară pană la alegerea noii conduceri. La rândul său, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a lăsat să se înţeleagă că la Colegiul Director Naţional de duminică ar putea fi luată o decizie legată de organizarea unei Convenţii a partidului. Dacă Emil Boc a anunţat că nu va candida pentru un nou mandat în fruntea PDL, Vasile Blaga nu a exclus o eventuală candidatură a sa la funcţia de preşedinte al PDL.

Constanţa merge pe mâna lui Blaga

Demisia în bloc a liderilor PDL din 14 iunie a venit în urma rezultatelor obţinute de partid la alegerile locale din 10 iunie, în urma cărora Uniunea Social Liberală a obţinut o majoritate covârşitoare atât pentru consiliile judeţene şi preşedinţii acestora, cât şi pentru primari şi consilii locale. Liderul organizaţiei locale a PDL, Gigi Chiru, a fost unul dintre preşedinţii de filiale care au cerut demisia de onoare a lui Emil Boc. Liderii PDL încearcă să evite o scindare sau un scandal de amploare prin susţinerea la şefia partidului a unuia dintre preşedinţii de organizaţii judeţene ale partidului care au obţinut cele mai bune rezultate în alegerile locale. Liderul organizaţiei Constanţa susţine că singurul care poate prelua acum partidul este preşedintele Senatului, Vasile Blaga. „Merg pe mâna lui Blaga, în acest moment nu văd nicio altă variantă viabilă pentru PDL. Îl cunosc pe Vasile Blaga şi am apreciat verticalitatea şi capacitatea sa organizatorică. Drept urmare, personal, îl consider drept cel mai potrivit pentru a fi desemnat preşedinte al PDL, fiind, după părerea mea, singurul care ar putea revigora partidul", a precizat Chiru.

„Pe MRU îl apreciez, dar nu mă interesează construcţia sa"

Acelaşi Gigi Chiru mai spune că fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu nu are cum să fie o soluţie pentru PDL, deoarece acesta nu este încă un om politic. Cu toate acestea, spune că îl apreciază şi că respectul între cei doi este unul reciproc. „Ne respectăm reciproc, îl apreciez, dar MRU nu este în opinia mea om politic, nu am treabă cu ce construieşte. Probabil că vom intra într-un parteneriat, să vedem mai întâi ce va face, poate că în cele din urmă va veni către partid. Aşadar, îl apreciez, dar nu mă interesează construcţia sa", a mai spus Chiru. Astfel, liderul local refuză oferta lui Ungureanu făcută săptămâna trecută, cu două zile înaintea localelor, în cadrul unei întruniri private la Constanţa. Chiru nu este singurul preşedinte de organizaţie cu care MRU a purtat negocieri în vederea susţinerii sale pentru preluarea PDL.

Cum accederea lui Vasile Blaga ar putea provoca un cutremur printre adversarii săi, ieri după-amiază se vehicula o „luptă" a greilor Blaga - Udrea prin intermediul eşalonului doi, liderul de Mehedinţi Mihai Stănişoară, cel care a avut cu filiala sa al doilea rezultat pe ţară obţinut, şi liderul PDL Arad, Gheorghe Falcă, care este însă la fel de interesat de obţinerea conducerii PDL la viitoarea Convenţie Naţională. Chiru a negat posibilitatea unui duel din umbră şi a lăsat să se înţeleagă că Vasile Blaga este un politician mult prea puternic ca să-şi trimită oamenii la înaintare.

Epilog

La ora închiderii ediţiei se prefigura tot mai clar o decizie majoritară în vederea organizării unei Convenţii Naţionale. Mai multe despre evenimentele cele mai importante derulate la Colegiul Director citiţi în ediţia online a publicaţiei noastre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii