Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:08 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz le-a făcut plângeri penale primarului din Cernavodă şi şefului CJC în cazul referendumului

ro

12 Apr, 2011 02:30 2162 Marime text
cap_8.jpgPrefectul Claudiu Palaz a anunţat ieri că le va face plângere penală primarului din Cernavodă, Mariana Mircea, şi preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pentru că, până la acest moment, niciunul nu a desemnat membri, consilieri locali, respectiv judeţeni, pentru Comisia de constituire şi organizare a referendumului de la Cernavodă

Plângerile pe care reprezentantul Guvernului în teritoriu le va înainta în cursul zilei de astăzi vin ca urmare a primirii rezoluţiei Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, emisă pe 7 februarie 2011, în dosarul 49/P/2011, privind plângerea formulată de Mariana Mircea, primarul oraşului Cernavodă, împotriva unui grup de cetăţeni care au iniţiat la începutul anului 2009 campania de strângere de semnături în vederea organizării unui referendum pentru demiterea primarului, prin care cei acuzaţi de primar în acest context au primit NUP.

referendum_plangere_Claudiu_Palaz.jpgInstanţa a decis că demersul pentru care primarul Mariana Mircea îi acuza pe Marian Cadiu, Ioan Costache, Luminiţa Costache şi Nicolae Sorin Costache este unul perfect legal. „După cum se arată şi în rezoluţie, nu a rezultat niciun argument prin care să se adeverească faptul că aşa-zişii făptuitori au instigat pe cineva la ură pe temei de apartenenţă politică sau la alte atitudini negative în rândul cetăţenilor oraşului, prin urmare vom demara, conform legii, procedurile de organizare a referendumului pentru demiterea primarului Cernavodei", transmitea ieri prefectul Claudiu Palaz printr-un comunicat.

Tot ieri, dar după-amiază, prefectul a anunţat că le face plângere penală primarului din Cernavodă, Mariana Mircea, şi şefului CJC, Nicuşor Constantinescu. „Până acum, nu am depus plângere penală pentru refuzul de a comunica membrii pentru constituirea Comisiei de referendum. Consider că doamna primar a săvârşit un abuz şi în cursul zilei de mâine voi depune plângere penală şi împotriva preşedintelui CJC pentru că refuză să desemneze consilierii judeţeni în această comisie".

Reamintim faptul că exact pe 1 februarie Curtea Constituţională a respins excepţia de neconstituţionalitate în cazul procesului privind organizarea referendumului pentru demiterea primarului oraşului Cernavodă. Pe 20 mai 2009, la Prefectura Constanţa au fost depuse listele cu peste 4.200 de semnături de la cernavodeni care doreau convocarea procedurii de organizare de noi alegeri la primărie. Tot atunci, primarul Mariana Mircea spunea că jumătate dintre semnături sunt false, fapt pentru care le-a făcut plângere penală celor care au demarat acţiunea de strângere a semnăturilor. Faţă de această plângere, Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a dat neînceperea urmăririi penale faţă de Marian Cadiu, Ioan Costache, Luminiţa Costache şi Nicolae Sorin Costache.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • JUSTICE 12 Apr, 2011 17:34 Initiatorii referendumului sunt PESTI iar Cadiu Marin fost militian ,dat afara din militie pentru incompetenta ,a lucrat la Primarie la departamentul SOCIAL. Evident ,ca atunci cand a fost dat afara din Primarie a plecat si cu baza de date.Da ,este adevarat .Foarte multi oameni nu au stiut pentru ce semneaza. Javrele portocalii vor fotoliul de primar.