Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz îl trimite pe Constantinescu la DNA (video + document)

ro

29 Oct, 2010 02:26 2395 Marime text
cap_2.jpgAbuz în serviciu şi înşelăciune, cu aceste acuzaţii este aşteptat Nicuşor Constantinescu de către procurorii DNA la anchete

Două decizii luate de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu, fac obiectul a două plângeri penale înaintate ieri de prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, către DNA.

plangere_prefect_Claudiu_Palaz.jpgDispoziţia nr. 806 din 23.08.2010, emisă de către Nicuşor Constantinescu, prin care erau numiţi noii şefi de secţii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, precum şi Hotărârea CJC nr. 245, tot din 23.08.2010, privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 22% din impozitul pe venit pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, a proiectelor de infrastructură şi a programelor cu finanţare nerambursabilă pe anul 2010 fac obiectul plângerilor de la DNA. „Din punctul nostru de vedere, numirea medicilor s-a făcut printr-un abuz, motiv pentru care am depus plângere penală. Dată fiind calitatea lui Nicuşor Constantinescu, aceea de preşedinte al CJC, competenţa nu este a Poliţiei sau a unui parchet obişnuit, ci a DNA. Acuzaţia este de abuz în serviciu", a precizat Claudiu Palaz. Cea de-a doua plângere se referă la o Hotărâre a CJC, care a căpătat două forme. „În privinţa HCJC nr.245, ne-am documentat şi am realizat că aceasta a intrat sub o formă şi a ieşit sub alta. Într-o formă a fost în cadrul şedinţei CJC spre aprobare şi a ieşit sub altă formă, anexele fiindu-i schimbate atunci când a fost trimisă la Prefectură. S-au schimbat chiar şi localităţile din anexă. Am încercat să consider aceasta o boacănă, dar a fost făcută cu intenţie. Acuzaţia este tot de înşelăciune şi abuz în serviciu", a mai adăugat Claudiu Palaz. Din păcate, se mai pregăteşte ceva pentru Constantinescu. „În studiu se mai află nişte documente, dar nu am reuşit să finalizăm o concluzie. Este vorba despre o plângere, nişte documente depuse la Prefectură, care duc la ideea unui şantaj făcut de Nicuşor Constantinescu. Săptămâna viitoare vom prezenta ceea ce s-a întâmplat", a conchis Claudiu Palaz. După aceste afirmaţii, preşedintele CJC a fost solicitat să-şi exprime punctul de vedere, iar acesta a răspuns: „Să fie sănătos!"

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii