Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu semnează convocatorul pedeliştilor Liberalii, alianţă cu PSD

ro

20 Dec, 2010 02:10 1358 Marime text
convocator_PNL_Mihai_Petre-Gheorghe_Dragomir1.jpgSperanţa că sărbătorile de iarnă din acest an îi va găsi pe salariaţii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski" cu salariile plătite la zi şi încă în garsonierele pe care le ocupă în blocul L4 de pe aleea Magnoliei, a fost spulberată în acest week-end când liberalii au decis, după consultări cu conducerea de la judeţ, să nu semneze convocatorul transmis de pedelişti în vederea convocării unei şedinţe extraordinare

Reamintim că, la ultima şedinţă a CJC, liberalii, împreună cu pesediştii, au votat proiectul de hotărâre prin care angajaţilor teatrului le erau luate garsonierele în care locuiau, în timp ce consilierii judeţeni democrat-liberali au părăsit sala în semn de protest.

Scandalul de la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Constanţa nu va putea fi uşor uitat, nici pentru salariaţii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovscki", care au venit să-i ceară îngăduinţă preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, dar nici de cei care au asistat la neputinţa cu care se luptau artiştii. Singurii care au vrut să le dea o mână de ajutor acestora, consilierii judeţeni PDL, care au vrut să introducă pe ordinea de zi două proiecte de hotărâre, unul privind rectificarea bugetului teatrului, iar celălalt legat de garsonierele pe care le ocupă în blocul CJC-ului, pe aleea Magnoliei, s-au lovit de respingerea preşedintelui CJC şi au decis să părăsească sala de şedinţe în semn de protest. În aceeaşi zi, consilierii judeţeni au întocmit un convocator de şedinţă CJC extraordinară pe care se aflau cele două proiecte de hotărâre. Pedeliştii le-au cerut colegilor liberali să îl semneze şi ei, astfel încât şedinţa să fie legal constituită. Numai că, zilele pe care liberalii le-au cerut ca răgaz pentru a analiza propunerea nu au fost deloc favorabile, pentru că răspunsul venit sâmbătă de la liderul organizaţiei judeţene a PNL, Gheorghe Dragomir, a fost unul negativ. „Ne-am face de râs dacă l-am semna. Mă deranjează că tocmai ei, pedeliştii, vin cu o lecţie de morală. Vrem să venim cu o soluţie către preşedintele CJC, nu cu o petiţie cum vor pedeliştii. Am decis ca săptămâna viitoare să ne consultăm cu juriştii noştri şi să vedem ce soluţie se va găsi pentru artiştii care nu fac altceva decât să-şi ceară dreptul lor, salariul pentru munca pe care au făcut-o", a precizat liderul PNL Constanţa.

În replică, purtătorul de cuvânt al PDL, consilierul judeţean Mihai Petre, unul dintre cei care au elaborat convocatorul şedinţei extraordinare a CJC, a precizat că va aştepta totuşi până azi, în speranţa că liberalii se vor răzgândi între timp: „Am luat act de decizia PNL de a nu semna convocatorul nostru, în care noi doream ca până de Crăciun salariaţii teatrului să-şi primească salariile restante şi să nu fie daţi afară din garsoniere, însă facem în continuare apel la conştiinţa, raţiunea şi sufletul fiecărui consilier judeţean al PNL în parte de a se gândi şi de a analiza cu atenţie până luni propunerea noastră. Aceasta a fost făcută şi adresată consilierilor judeţeni şi nu PNL în ansamblu".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dinu 20 Dec, 2010 16:49 L a multi ani nenorocitilor. Sunteti o apa si un pamant. Domnule dragomir (cu d mic) aveam o flegma pentru Nicusor cel de la intersectie dar...chiar daca nu prea am de unde pentru ca mananc mai rar... am sa pregatesc una si pentru tine ca sa te scuip cand te intalnesc. Rusine!!!