Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:15 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE2 - În şedinţa de astăzi, aleşii judeţeni împart bani primăriilor (convocator)

ro

27 Nov, 2015 10:20 1775 Marime text
 
Aleşii judeţeni vor dezbate în şedinţa de astăzi a CJC 36 de proiecte de hotărâre.
Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), programată pentru ora 12.00, au fost incluse 36 de proiecte de hotărâre toate fiind iniţiate de vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte Nicolae Cristinel Dragomir . Multe dintre proiectele care vor fi supuse votului consilierilor judeţeni vizează aprobarea rectificări bugetelor de venituri şi cheltuieli pe anul în curs pentru diverse instituţii aflate în subordinea CJC. Un alt proiect aşteptat de primarii din judeţ care va fi supus aprobării astăzi se referă la repartizarea pe localităţi a procentului de 20% din sumele defalcate din TVA pe anul 2015 pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură. De asemenea, consilierii judeţeni vor analiza şi proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA pe anul în curs pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale.
 În Secţiunea "Documente" puteţi vedea proiectele aflate pe ordinea de zi. 

UPDATE2, ora 12.30:

Peste 27 milioane de lei, date primăriilor

În baza proiectelor de hotărâre, votate în unanimitate de consilierii judeţeni, către primăriile din judeţ vor merge peste 27 milioane de lei, din care 19 milioane sunt fonduri venite de la centru.
Sumele sunt alocate pentru drumuri comunale. Cheltuieli pe proiecte europene şi pentru dezvoltarea locală în funcţie de solicitările făcute de către primării. 

Situaţie dificilă la RAJDP în cazul unei ninsori

Potrivit vicepreşedintelui Cristinel Dragomir, în cazul unui îngheţ sau cod de ninsoare la nivelul judeţului, RAJDP Constanţa poate interveni doar în limita materialelor pe care le au în stoc. Conturile regiei sunt blocate de ANAF pentru o datorie de peste 20 de milioane de lei. Situaţia a fost transmisă şi celor de la ANAF, tuturor instituţiilor abilitate, dar şi premierului desemnat Dacian Cioloş. Acestuia din urmă i s-a reamintit în cadrul videoconferinţei de astăzi situaţia de la RAJDP şi acum CJC aşteaptă soluţia pe care o vor propune cei de la Bucureşti. Cristinel Dragomir spune că ceea ce vor spune cei de la centru aia vor face.
Propunerea celor de la CJC este de a acoperi ei cheltuielile privind aprovizionarea cu materiale necesare deszăpezirii, urmând ca ulterior să vadă cum recuperează suma alocată. Dragomir a menţionat că, momentan, nu există o cale legală să facă aceste cheltuieli şi aşteaptă decizia celor de la Ministerul de Finanţe, Ministerul Afacerilor Interne şi a celor de la ANAF. 
 

UPDATE1, ora 11.00: 

Şedinţa consilierilor judeţeni a început la ora 11. Din 36 de consilieri judeţeni sunt prezenţi doar 30. Dintre aceştia, vicepreşedintele Cristinel Darie este absent deoarece este prezent la videoconferinţa organizată de premierul desemnat Dacian Cioloş.
De pe ordinea de zi au fost retrase trei proiecte de hotărâre. Este vorba despre proiectele 8, 9 şi 20. 

Proiect nr.8 se referea la aprobarea modificării bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de investiţii a Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, proiectul nr.9 la aprobarea modificării Programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri pentru anul 2015 finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa, iar proiectul nr.20 la aprobarea transmiterii unui imobil, proprietate publică a Judeţului Constanţa, în administrarea Consiliului Local Băneasa. Toate iniţiate de vicepreşedintele CJC Nicolae Cristinel Dragomir.

În schimb, au fost incluse pe ordinea de zi două proiecte no ice vizează modificarea anexei la HGJ 193 din 2 septembrie 2015, iar celălalt vizează iniţierea procedurilor de elaborare a unui studio de oportunitate privind reorganizarea Regiei Autonome de Drumuri şi Poduri din Constanţa. Pentru acest ultim proiect se va contracta o firmă care să facă un studio de oportunitate. Mai exact, acest studio trebuie să reliefeze dacă această regie ar trebui să se transforme într-o societate pe acţiuni sau într-o societate cu răspundere limitată. 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii