Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicusor a imbracat jandarmii si politistii

ro

16 Jul, 2009 02:36 1129 Marime text
nicusor_online.jpgCei 66 de poliţişti constănţeni care vor asigura paza şi ordinea pe plajele litoralului în această vară au primit, ieri, oficial, de la preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, câte două seturi de echipament de lucru. 

La baza iniţiativei şefului CJC stă proiectul de hotărâre nr. 221/09.09.2009 - votat în unanimitate, săptămâna trecută, de aleşii judeţeni - prin care 15.000 de euro (fără TVA) au fost transferaţi de CJC în vederea dotării cu echipament a poliţiştilor, jandarmilor şi poliţiştilor de frontieră constănţeni care vor asigura paza de la Vama Veche până la Năvodari. 

Cu o rapiditate ieşită din comun, la doar cinci zile calendaristice de la votarea proiectului de hotărâre, preşedintele CJC a prezentat ieri, în faţa presei, trei modele de haine pe care le vor îmbrăca poliţiştii în zilele când vor patrula pe plajele litoralului românesc. „Este pentru prima dată când reuşim să punem cap la cap lucrurile şi să coordonăm împreună, în aşa fel încât totul să meargă bine. Astăzi i-am adus aici să-i vedeţi cum sunt îmbrăcaţi. Acum avem şi pe plajă o coordonare a pazei şi a ordinii publice", s-a lăudat preşedintele CJC, luându-şi în serios rolul de amfitrion.

Exact ca într-o defilare de modă, cele trei modele şi-au făcut apariţia în sala ovală a Prefecturii, în timp ce Constantinescu încerca să facă o prezentare a echipamentului acestora: pantofi sport, pantalon scurt şi şapcă de culoare bleumarin, tricou cu mâneci scurte inscripţionat, ochelari de soare şi centură de piele cu accesorii, mai puţin armamentul din dotare. Pentru toate acestea, şefii de la judeţ au cheltuit, cu tot cu TVA-ul care se aplică, 17.850 de euro. Fiecare din cei 70 de poliţişti care se vor ocupa de litoral în cele aproape două luni rămase va beneficia de câte două seturi de ţinute de lucru. Aceştia vor acţiona în patrule mixte de poliţişti, jandarmi şi poliţişti de la Frontieră. Potrivit comisarului-şef Adrian Rapotan, adjunctul inspectorului-şef al IPJ Constanţa, prezent la întâlnirea de ieri, în total vor fi 33 de patrule mixte, formate din 16 poliţişti, 20 de poliţişti de frontieră şi 22 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Constanţa şi opt jandarmi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa.

320 de poliţişti în plus pentru siguranţa turistului

Şi prefectul Liviu Brăiloiu, proaspăt absolvent al cursului de înalţi funcţionari publici, prezent la şedinţă alături de Nicuşor, dar şi de trei primari din staţiunile de pe litoral - Limanu, Năvodari şi Eforie,  şi-a manifestat încântarea în legătură cu iniţiativa colegului său, şeful CJC. Cât despre cei 250 de poliţişti detaşaţi pe litoral, care acţionează împreună cu cei 66 de poliţişti constănţeni, prefectul a mai susţinut că activitatea acestora vizează doar coordonarea şi fluidizarea traficului.

Mai mult, Poliţia de Frontieră, în colaborare cu Căpitănia Constanţa, se va ocupa de supervizarea, cu ambarcaţiunile din dotare, a sky-jet-urilor pe care le folosesc turiştii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Crina 16 Jul, 2009 08:41 Eu nu imi amintesc ca, vreodata, vreun jandarm sa fi prins, in flagrant sau ulterior, vreun hot care fura/a furat de pe plaja.In schimb am observat ca pierd vremea, isi clatesc ochii, se plimba, se “leaga” de cetateni care nu comit nici o contraventie si mai sunt si platiti pentru asta.