Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nici Rusiei nu-i place uniforma lui Mazare

ro

24 Jul, 2009 01:52 1916 Marime text

cap_2.jpgApariţia primarului Radu Mazăre la o paradă de modă purtând o uniformă de ofiţer german din  cel de-al Doilea Război Mondial continuă să genereze reacţii pe plan internaţional.

opinii_mazare_radu_mazare_t.jpg„Un astfel de gest provocator al unei persoane cu funcţie oficială provoacă indignare. Considerăm că acest sacrilegiu, care a adus atingere memoriei a milioane de victime ale nazismului, nu ar trebui să rămână fără o serioasă reacţie internaţională", se arată în comentariul publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe rus. Reacţia survine după câteva zile de la prezentarea de modă cu tematică militară ce a avut loc sâmbăta trecută, la Mamaia, în cadrul căreia primarul municipiului Constanţa a defilat într-o uniformă de ofiţer nazist. Alături de edil s-a aflat fiul său, Răducu, acesta purtând o uniformă de ordonanţă. Cu toate că, imediat după prezentare, Mazăre a explicat că s-a inspirat din filmul „Operaţiunea Valkyrie", unde protagonistul era un ofiţer german care dorea „să scape ţara de un dictator nebun", iar, ulterior, şi-a cerut scuze oficial, apariţia sa continuă să facă vâlvă.

După cum se poate constata, Rusia a rămas sensibilă în ceea ce priveşte victimele produse în lupta URSS-ului împotriva nazismului în cel de-al Doilea Război Mondial, pe care-l numesc Marele război patriotic.

Reacţia MAE rus a fost preluată şi de Agenţia de presă ITAR TASS şi poate fi vizualizată pe adresa: http://www.itar-tass.com/...

{mos_ri:mazare,nazist}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Un evreu din SUA 24 Jul, 2009 19:12 Unde este comentariul meu unde multumeam D-lui Radu Mazare pentru adeziunea si admiratia sa pentru acela ce si-a dat viata pentru poporul evreu, acela care a vrut sa-l asasineze pe criminalul Hitler. Faptul ca a facut-o purtand uniforma acelui patriot german, nu cred ca trebuie sa constituie un subiect de blamare. Caci era important de aratat ca chiar si un general german era impotriva politicii demente a lui Hitler. Cred ca se face mult zgomot pentru nimic, D-l Mazare ar trebui felicitat pentru inalta sa tinuta morala. Nu acea uniforma trebuie sa sperie pe cineva, caci ea a fost purtata de un german prieten al poporului evreu. Este vorba de libertatea de exprimare, D-l Mazare nu cred ca a gresit cu nimic, el si-a ales modul proprie de a-si exprima adeziunea si respectul pentru generalul german ce a platit cu viata pentru convingerile sale. Fiti corecti, si publicati comentariile, de ce-l blamati fara rost pe Primarul Constantei?
  • Un evreu din SUA 24 Jul, 2009 18:55 Mult zgomot pentru nimic! Aici e vorba de libertatea de exprimare, un drept stipulat in Constitutie. Este un drept al lui Radu Mazare ca intr-o tara libera, europeana, sa-si exprime admiratia pentru generalul german care a pus la cale asasinarea lui Hitler . A fost un gest de aprobare si respect pentru cel care a vrut sa scape omenirea de un nebun care a trimis la moarte milioane de evrei. Personal, nu gasesc nimic reprobabil a folosi uniforma aceluia care a vrut sa-l suprime pe Hitler. Ca omagiul sa fie direct adresat acestuia si mesajul sa fie inteles ca un general in acea unforma germana din acele timpuri a dorit moartea lui Hitler. Ce ati fi vrut, sa imbrace uniforma Armatei Rosii? A acelei armate care a adus comunismul in Europa si inca mult mai multe crime decat Hitler? Sa fim seriosi, mai lasati vorbaria si apreciati la justa valoare generosul mesaj transmis de Radu Mazare.Vreau sa vin in Romania si sa-l cunosc personal pe acest patriot roman , dusman al hitlerimului si prieten al poporului evreu. Ne mandrim cu Dv. D-le Primar Mazare, va scriu din SUA unde cu bucurie si respect am admirat inalta Dv tinuta morala, de luptator impotriva ideilor naziste, de nobilul Dv mesaj transmis evreilor de pretutindeni. Nu haina celui care a complotat contra lui Hitler trebuia vazuta , ci mesajul de profund umanism, de admiratie a lui Radu Mazare pentru acela ce si-a dat viata pentru apararea omenirii de nazism si salvarea poporului evreu de la disparitie. Succes pe mai departe D-le Mazare in importanta functie ce o detineti ca Primar al orasului Constanta.