Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Despre spiritualitatea tătară, într-un nou volum semnat de profesorul Nuredin Ibram

ro

18 Mar, 2022 00:00 2896 Marime text


 
Neobosit și responsabil promotor al comunității din care face parte, Nuredin Ibram va fi protagonistul evenimentului găzduit astăzi de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în sala „Vasile Canarache”.
 
După ce a lansat, anul trecut, primele trei volume din seria „Spiritualitate tătară“, omul de cultură constănțean va face cunoscut publicului volumul al IV-lea din valoroasa serie bilingvă, menită să promoveze tradițiile, obiceiurile și creațiile lirice ale acestei comunități.
 
Pentru mine, promovarea limbii tătare este un obiectiv de bază, pentru că limba tătară este patria și cultura mea. Este un element important din spiritualitatea ființei umane. Ca filosof, ca filosof al culturii, aș spune ceea ce a spus Emil Cioran, că nu contează atât locul, zona, regiunea, țara și, în general, geografia în care te-ai născut, cât contează limba în care trăiești, gândești, te exprimi“, afirma prof. univ. dr. Nuredin Ibram.
 
Evenimentul este organizat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Asociația de Cultură Tătară „Barsin. Birsin” („Exiști. Ești unic”), vineri, 18 martie 2022, de la ora 15.00.
 
Vor lua cuvântul, cu acest prilej, cercetătorii științifici dr. Sorin Marcel Colesniuc și dr.Lavinia Dumitrașcu, cei care ne-au prezentat și în trecut lucrările autorului.
 


Citește și:   Spiritualitatea tătarilor dobrogeni, într-o trilogie bilingvă, semnată de Ibram Nuredin




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii