Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În urmă cu 37 de ani s-a difuzat pentru prima oară Locomotiva Thomas și prietenii săi

ro

04 Sep, 2021 11:33 1732 Marime text
  • 1984: Se difuza pentru prima oară Locomotiva Thomas și prietenii săi pe postul englezesc ITV.

Thomas the Tank Engine este o locomotivă britanică antropomorfizată cu aburi din cărțile The Railway Series de Wilbert Awdry și fiul său, Christopher, publicată din 1945.

A devenit cel mai popular și celebru personaj din serie și este protagonistul titular al televiziunii însoțitoare. serial spin-off Thomas & Friends, potrivit Wikipedia.

Thomas și prietenii săi , numită anterior Locomotiva Thomas și prietenii săi este numele unei celebre serii de televiziune bazate pe cărțile The Railway Series (română Seria Cailor Ferate) scrise de Wilbert și Christopher Awdry. 

Seria Cailor Ferate prezintă aventurile de zi cu zi ale unui grup de locomotive care au viață și trăsături umane.

Deși primele povești au fost relatate în anul 1943, din pricina condițiilor de război, primul volum, "The Three Railway Engines" (română "Cele trei locomotive"), a fost publicat abia în 1945.

Locomotiva Thomas a avut și are un succes mondial, serialul fiind pe primul loc pentru al zecelea an la rând, în clasamentul primelor 10 seriale preferate de preșcolarii din Anglia, iar jucăriile cu Thomas sunt pe primul loc în clasamentul celor mai vândute jucării pentru preșcolarii din Statele Unite ale Americii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii