Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modelul Mazare strica fratia Sankt Petersburg - Constanta

ro

25 Jul, 2009 02:20 1143 Marime text

Ceea ce se dorea, probabil, o apariţie şoc pentru spectatorii prezenţi la parada de modă desfăşurată în urmă cu o săptămână, la Mamaia, începe să aducă deservicii comunităţii constănţene.

Ideea total neinspirată a primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, de a defila într-o uniformă de ofiţer german din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, continuă să aibă efecte nefaste. Potrivit jurnaliştilor de la cotidianul „Gândul", autorităţile locale din Sankt Petersburg, oraş înfrăţit cu municipiul Constanţa, nu au rămas pasive faţă de apariţia în uniformă nazistă a edilului tomitan. „Reacţia noastră la această glumă este de condamnare. Ne exprimăm surpriza neplăcută şi cerem condamnarea oficială a unor astfel de gesturi", a explicat preşedintele Comisiei pentru relaţii externe din Sankt Petersburg, Alexandr Prohorenko, citat de cei de la Gândul.

Totodată, Serghei Malinkovici, lider al fracţiunii comuniste din oraşul natal (n.r. referire la Sankt Petersburg) al preşedintelui şi primului ministru al Rusiei, ar fi cerut autorităţilor locale să verifice şi să prezinte toate documentele semnate cu municipalitatea constănţeană.

Potrivit celor de la Gândul, Malinkovici intenţionează să solicite guvernatorului din Sankt Petersburg, Valentina Matvienko, rezilierea tuturor contractele şi acordurilor de cooperare semnate cu Constanţa. „Ce se întâmplă acum în România este o reabilitare ideologică a dictatorului fascist Ion Antonescu. Regimul lui Ceauşescu, cu toate neajunsurile sale, a fost antifascist. Acest proces arată degradarea elitelor în societate. Este unul din zecile de cazuri de fascism, flagel care îşi înalţă capul în Europa Centrală şi de Est", a menţionat Malinkovici, citat de Gândul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii