Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meciul Mazăre - Chiru pentru PUZ Mamaia, la final

ro

11 May, 2011 00:53 3978 Marime text

cap_8.jpgMult-discutatul subiect privitor la contestarea Planului Urbanistic Zonal al staţiunii Mamaia şi dosarul în instanţă deschis de Inspectoratul Judeţean în Construcţii Constanţa pentru anularea hotărârii 302/28.05.2009, prin care a fost aprobat PUZ-ul staţiunii, s-a încheiat

Magistraţii Curţii de Apel au constatat nulitatea PUZ-ului staţiunii Mamaia şi au anulat Hotărârea de Consiliu Local Municipal 302/2009, hotărâre prin care fusese aprobat acesta.

Sentinţa este definitivă, irevocabilă şi executorie şi îl obligă pe primarul Radu Mazăre să respecte legea. Pe viitor, primăria este obligată să aprobe un PUZ al staţiunii care să respecte legislaţia în vigoare, pentru a putea elibera legal autorizaţii de construire. Potrivit celor declarate de directorul IJC Constanţa, Christian Gigi Chiru, decizia magistraţilor „este o victorie a unei autorităţi a statului în lupta cu administraţiile locale, acelea care sunt obişnuite să nu respecte legea".

Vă reamintim că în data de 29 noiembrie 2010, prin sentinţa 1547, Tribunalul Constanţa a anulat HCLM 302/2009, prin care fusese aprobat PUZ-ul staţiunii Mamaia. Acţiunea a fost introdusă de IJC, la Tribunalul Constanţa, la finele lunii iulie, anul trecut, ca urmare a controlului efectuat de inspectorii IJC la Primăria Constanţa, la data de 15 aprilie 2010. La acel moment, reprezentanţii IJC au constatat o serie de neconformităţi în aprobarea PUZ-ului, acesta fiind aprobat în lipsa avizelor de la Ministerul Turismului, MAPN, MAN, MI, SRI şi de la DADL. În plus, a fost constatată şi lipsa procesului verbal de delimitare a zonei costiere. puz-mamaia_chiru_mazare.jpgÎn data de 30.06.2010, IJC a făcut plângere prealabilă împotriva Consiliului Local ,,privind aprobarea PUZ Mamaia". Faţă de situaţia constatată în urma controlului, în plângere se solicita ,,revocarea hotărârii Consiliului Local privind aprobarea PUZ sau, dacă revocarea nu mai este posibilă, anularea acestei hotărâri". Municipalitatea nu a luat nicio măsură în acest sens, ba mai mult, a continuat să emită autorizaţii de construire pentru Mamaia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • kiki 12 May, 2011 16:51 il va bate la pastele cailor
  • Gigi Chiru il votam primarul Constantei 11 May, 2011 12:36 e bine ca a reusit d-nul Chiru sa rezolve problema acestui PUZ. Mazare sa-si faca PUZ in guineea sau in alta parte.
  • andy 11 May, 2011 11:34 Cand a respectat vreodata Mazare legea ??? nu-l intereseaza pe el legile ... Era de asteptat ca o sa castige CHIRU,iar la anul o sa-l trimita in BRAZILIA pe acest indivit.
  • Bravo d-le Chiru 10 May, 2011 23:51 Chiru il va nauci pe Mazare la primaria municipiului Constanta. Succes Chirule il vei bate pe Mazare detasat!!