Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare „Daca ocolesc legea, a doua zi procurorii sunt pe capul meu"

ro

10 Nov, 2009 01:00 594 Marime text
Primarul Radu Mazăre s-a revoltat ieri, după şedinţa de Consiliu Local, de faptul că trebuie să-şi trimită oamenii acasă pentru zece zile, cum au convenit guvernanţii. „Ăştia de la Bucureşti vin şi fac socotelile pe bugetele noastre, câţi angajaţi să dăm afară, câţi să nu angajăm. Indiferent de guvern, ei ne învaţă ce să facem", a susţinut primarul Radu Mazăre.

„Pentru mine este o mare enigmă. Nu înţeleg ce treabă are FMI-ul cu bugetul municipalităţii, cu bugetele locale. Nu înţeleg de ce mă obligă să fac economie de la salarizare şi, mai apoi, ce să fac cu banii?! Noi ne gospodărim oraşul astfel încât lucrurile să fie în regulă. Dacă stăteam rău cu banii, decideam noi de unde strângem, poate stingeam din beculeţele de iarnă şi nu trimiteam oamenii acasă", a declarat supărat edilul.

Întrebat dacă există vreo portiţă, vreo derogare de la lege, astfel încât să nu-şi mai trimită angajaţii acasă dacă bugetul municipalităţii suportă salariile acestora, Mazăre a explicat că nu vrea să ocolească legea pentru nimic. „Nu sunt dispus să ocolesc legea pentru că, atât cât mai stă Băsescu la Cotroceni, dacă fac asta, a doua zi procurorii sunt pe capul meu că de ce nu respect legea".

Cât despre bugetul municipalităţii, primarul a precizat că acesta este de 100 de milioane de euro, în aceşti bani fiind incluşi şi banii pentru profesori, subvenţia - o parte de la Bucureşti, o parte o punem noi, dar şi salariile însoţitorilor persoanelor cu handicap. „Până acum suntem în bugetul previzionat. Faţă de anul trecut, am avut o creştere de 3%. În mod normal, până acum aveam o creştere bugetară de 15 - 20%. Dacă facem diferenţa, vedem că s-a diminuat creşterea cu 15%".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii