Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Matei a facut anticamera la ministrul Oprea

ro

17 Feb, 2010 03:38 1868 Marime text
nicolae_matei_05.jpgPrimarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a pierdut două zile prin Bucureşti în încercarea de a intra la ministrul Apărării, Gabriel Oprea.

Foşti membri PSD promovaţi în funcţii importante par să nu mai ţină cont de coloratura politică deţinută cândva, cea care, nu cu mult timp în urmă, i-a făcut cunoscuţi. În acest context, nici foştii colegi de partid nu se pot bucura de un „regim preferenţial". O dovadă elocventă ne-a furnizat-o primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, membru activ al PSD. Recent, el s-a deplasat la Bucureşti în speranţa că va reuşi să discute cu ministrul Apărării, Gabriel Oprea, fost membru marcant al PSD, actual independent. Motivul întrevederii era un proiect de Hotărâre de Guvern iniţiat în vederea trecerii unei unităţi militare din domeniul public al statului în domeniul public al oraşului Năvodari. „Am vrut să mă văd cu ministrul Oprea. Nu am reuşit să discut cu el. Am făcut anticameră de pomană şi am pierdut şi două zile prin Bucureşti. Persoana care trebuia să-mi intermedieze întâlnirea nu a fost informată despre plecarea din ţară a demnitarului", ne-a explicat primarul Matei.

gabriel_oprea.jpgSusţinere totală a prefectului

Chiar dacă, momentan, s-a împotmolit, edilul năvodărean nu renunţă. Matei a afirmat că, imediat ce a solicitat sprijinul prefectului judeţului Claudiu Palaz, acesta a fost extrem de operativ. Primarul i-a explicat reprezentantului Guvernului în teritoriu că este vorba despre câteva clădiri şi un teren de nouă hectare unde, cu finanţare europeană, vrea să înfiinţeze un cămin pentru bătrâni şi, în colaborare cu Direcţia Arhivelor Naţionale Constanţa, un mini-muzeu al celor ce au lucrat la Canalul Dunăre - Marea Neagră.

„I-am explicat că avem o unitate dezafectată în cartierul Peninsulă şi mă chinui să o iau pentru a rezolva probleme ale comunităţii cu fonduri de la UE. A înţeles ideea şi a acţionat foarte repede. M-am dus cu proiectul Hotărârii de Guvern la prefect şi am plecat cu el semnat şi cu notă de fundamentare din partea Instituţiei Prefectului. Am avut susţinere totală din partea prefectului", a afirmat Matei. Şeful administraţiei năvodărene ne-a explicat că emiterea acestei HG i-ar permite accesarea unui alt fond european şi, pe două hectare de teren, să monteze panouri solare pentru producerea energiei electrice. Acelaşi normativ ar ajuta administraţia năvodăreană ca alte două hectare să fie lotizate şi acordate tinerilor sub 35 de ani.

„Proiectul e gata. Trebuie avizat de ministrul Gabriel Oprea, apoi de ministrul Vasile Blaga, care nu m-a obstrucţionat niciodată, şi de ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu", a concluzionat primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andrei Gheorghe 17 Feb, 2010 21:47 Pai cum Nenea Matei, Gherasim , cel care este cel mai destept si el le stie pe toate, nu ti-a facut rost de o intrevedere cu ministrul? Vai, cum e posibila sa ceva? Gherasim care se lauda peste tot cu relatiile lui prin ministere, ca el este jupanul orasului Navodari, cel la care lumea se duce la biroul ca la un Pasa, mai ramane sa ii mai pupe mana, nu a putut face nimic? Incredibil. A ajuns un sofer ccu 12 clase sa condusa destinele orasului nostru? In ce hal am ajuns. Poate intre o partida de vanatoare cu Mazare si alti subsecretari de stat, asa cum se lauda el ca este la catarama prieten cu Mazare, se va ocupa si de problema ta,domnule Primar.