Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii, între declaraţii politice şi punctajul de la partid Dragomir - „Aştept demisia lui Băsescu"!

ro

31 Jul, 2012 01:00 1677 Marime text

liberalidesprereferendum-GheorgheDragomir.jpgÎn mai toate declaraţiile post-referendum făcute de liberali am putut distinge referiri clare la trezirea sentimentelor naţionaliste şi la numeroasa prezenţă a românilor la votul de duminică.

Vreţi o mostră? Voila! „Este evident că Traian Băsescu nu mai are niciun fel de legitimitate şi nu se mai poate întoarce la Cotroceni, ignorând votul a opt milioane de români. Din punct de vedere politic, Traian Băsescu este demis", precizează deputatul PNL de Constanţa, Mihai Lupu. Un punct de vedere asemănător are şi liderul liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, care spune că aşteaptă demisia şefului statului: „Eu mă aştept ca Băsescu să-şi dea demisia. Pentru ce să rămână? Pentru o masă de pedişti speriaţi? Eu sper că nu. Cred că după ce-şi va da seama cu ce se confruntă, va renunţa. Dacă nu credea ceea ce-i arătau sondajele până acum, duminică a primit o lecţie pe viu, o largă majoritate de peste 60% i-a spus că nu-l mai vor, votând împotriva sa". Alte mesaje ale liberalilor fac trimitere la faptul că Traian Băsescu şi PDL au boicotat referendumul pentru că „se agaţă de putere". Întrebaţi fiind de viitorul politic al lui Crin Antonescu, cei doi parlamentari constănţeni sunt de părere că acesta nu are de ce să demisioneze. „Poate rămâne mai departe la Cotroceni, de ce vă grăbiţi?!", a exclamat Dragomir, în timp ce colegul său, Mihai Lupu, este de părere că „Nimeni nu are dreptul să ignore şi să sfideze voinţa celor opt milioane care au venit la referendum. Comparaţia cu scrutinele precedente este cât se poate de relevantă: în 2009, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, primii trei clasaţi au obţinut împreună opt milioane de voturi. În turul II, Traian Băsescu a obţinut 5,2 milioane. Acum împotriva lui au votat opt milioane, de ce să plece Crin Antonescu?", s-a întrebat retoric deputatul, în tonul punctajului primit de la partid.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • florin 31 Jul, 2012 09:52 nu va mai plangeti atat ca a ramas basescu , mai bune mariti pensiile la oameni , de unde ati avut 20 milioane de euro ca sa faceti referendumul ??????? nu va mai saturati de furat , bine va face basescu ca va baga la inchisoare pe capete