Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:11 03 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inculpați după referendum! Judecătoria Constanța redeschide azi dosarul

ro

27 Oct, 2020 00:00 591 Marime text
  • Doi dintre inculpaţi au fost membri ai unei secţii de votare din localitatea Lumina, iar al treilea a fost membru al unui birou electoral din Ovidiu.


Azi, la Judecătoria Constanţa este stabilit un nou termen în dosarul în care trei constănțeni au fost deferiți justiției de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cauza vizează referendumul naţional organizat în iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României.


Termenul de azi este al optulea.

De precizat că oricare va fi decizia Judecătoriei Constanţa, aceasta va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Conform actului de sesizare a instanței, doi dintre inculpaţi au fost membri ai unei secţii de votare din localitatea Lumina, iar al treilea a fost membru al unui birou electoral din Ovidiu.

Cei trei sunt acuzaţi, potrivit unor surse, de săvârşirea infracţiunii de introducere în urnă a unui număr suplimentar de buletine peste cele votate de alegători sau de falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale.

„Prin rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: cu ocazia desfăşurării referendumului naţional din data de 29.07.2012, învinuiţii au introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător unui număr de persoane care nu s-au prezentat la urne şi a căror semnătură a fost executată în fals, denaturând, în acest mod, realitatea datelor înscrise în documentele întocmite la nivelul biroului electoral“, arăta Parchetul General al României în 2012.


Citește și

Ion Aliman primarul mort care a câștigat alegerile la Deveselu. Comandant de navă și studii la Constanța

Consiliul Județean Constanța se va constitui la sfârșitul lunii. PNL ar putea păstra și funcțiile de vicepreședinți
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii