Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucarii de trei miliarde de la firma lui Penciu

ro

25 Dec, 2009 03:11 4303 Marime text

mazare_deschidere.jpgFavorita Primăriei şi Consiliul Judeţan a marcat din nou

Pe vreme de criză, municipalitatea bagă adânc mâna în buzunarul contribuabililor pentru a cheltui miliarde de lei vechi pe jucăriile de Crăciun

Aşa cum ne-a obişnuit în fiecare an, municipalitatea a achiziţionat prin licitaţie, jucării pentru cadourile oferite copiilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Contractul a fost atribuit pe 2 decembrie, în urma unei cereri de oferte la care a participat doar o singură firmă - cea câştigătoare. Valoarea estimată a contractului a fost de 251.280 lei fără TVA, preţul de atribuire fiind de 251.100 lei fără TVA. Cu alte cuvinte, firma câştigătoare - SC Daroff SRL Constanţa - a obţinut din acest contract aproape trei miliarde de lei vechi.

Tunurile anilor 2008 şi 2009

Dacă numele societăţii vă sună cunoscut, vă reamintim că SC Daroff SRL este clientă veche a Consiliului Judeţean şi a Primăriei Constanţa, câştigând în trecut contracte pe bandă rulantă de la cele două instituţii. De asemenea, reamintim că firma este câştigătoarea potului cel mare de la Consiliul Judeţean Constanţa (CJC), din acest an, mai exact a contractului cadru pe patru ani, prin care se angajează să furnizeze acestei instituţii, conduse de pesedistul Nicuşor Constantinescu, rechizite şcolare şi rucsacuri în pentru impresionanta sumă de 15.923.052 lei fără TVA, adică de peste 189 miliarde de lei vechi cu TVA cu tot.

Licitaţiile „bifate" de Daroff

La acest contract baban se mai adaugă licitaţia câştigată pe 14 aprilie 2008, organizată de CJC, pentru furnizarea de rechizite şcolare. Prin contractul obţinut, firma a încasat 1.785.000 lei fără TVA, adică peste 21 miliarde de lei vechi.

Pe 18 aprilie, Daroff a câştigat şi licitaţia organizată de Primăria Constanţa pentru achiziţia de ghiozdane şi rechizite pentru copii cu ocazia Paştelui. Astfel, a mai primit în cont 690.000 lei fără TVA, adică peste opt miliarde de lei vechi.

Pe 6 februarie 2009, aceeaşi societate a câştigat o altă licitaţie organizată de CJC pentru rechizite, obţinând astfel 1.400.000 lei fără TVA, adică peste 16,5 miliarde de lei. De asemenea, pe 6 aprilie 2009, Daroff a mai „marcat" într-o altă licitaţie organizată de Primăria Constanţa. Pentru furnizarea de rechizite şi ghiozdane cu ocazia Paştelui de anul acesta, societatea a obţinut 755.935 lei fără TVA, adică aproape nouă miliarde de lei vechi.

Penciu şi Mazăre, pasionaţi de yachting

Daroff SRL îl are ca asociat majoritar pe Robert Penciu, cu 90% din părţile sociale, restul de zece procente fiind deţinute de Ana Penciu, probabil soţia sa. Tot Penciu este şi administratorul firmei. Dar Robert Penciu este nimeni altul decât managerul Clubului Marina Surf Năvodari, fost campion naţional de yachting. La Marina Surf Club Năvodari s-a organizat, în 2007, „Cupa Primăverii Volvo", eveniment la care a fost parteneră şi Asociaţia Judeţeană de Yachting, al cărei preşedinte onorific este primarul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre. Prin urmare, se poate spune că Mazăre şi Penciu au şi pasiuni comune.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 26 Dec, 2009 21:36 Primarul TUDOR NADRAG al orasului Harsova de Constanta ar putea ,daca vrea,sa infiinteze un CAMIN DE COPII SCOLARI si un CENTRU DE ZI PENTRU COPII, dar trebuie sa aiba aprobarea Consilierilor locali condusi de liberalul IONEL CHIRITA. Numai asa poate fi pusa in aplicare legea care prevede ca toate persoanele APTE DE MUNCA trebuie sa munceasca ,nu sa astepte MILA de la ajutorul social. Un alt tip de MILA se plateste sub forma de SALARII NESIMTITE.CAMINUL DE COPII SCOLARI vine in sprijinul copiilor,parintilor si a Art.314 din CODUL PENAL,care se refera la : Punerea in primejdie a unei persoane in neputinta de a se ingriji."Parasirea,alungarea sau lasarea FARA AJUTOR,IN ORICE MOD,a unei persoane sau a unui COPIL care nu are putinta de a se ingriji,de catre acela care o are sub paza sau ingrijire,punandu-i in pericol iminent VIATA,SANATATEA SAU INTEGRITATEA CORPORALA,se pedepseste cu INCHISOARE de la unu la trei ani.Este aparata de pedeapsa persoana care dupa savarsirea faptei isi reia de buna voie indatoririle".